Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Sex sätt för att bli mer kreativ och produktiv
God morgon! Idag ska jag till Stockholm igen, fast den här gången bara över dagen. Jag tjatar ju mycket om hur viktigt jag tycker att det är med miljöombyte. Det låter så klyschigt att säga att det är det som krävs för att man ska bli mer kreativ och få mer inspiration, men jag hävdar ändå att det är så.
Och på tal om det så har jag skrivit ihop en lista på några saker som jag tycker ökar min kreativitet och inspiration - och därmed även prestation:
  1. Att få space🦋 Det är omöjligt att kläcka idéer genom tvång eller genom att sätta sig vid en dator och tänka att "nu ska jag komma på nåt bra här". De bästa idéerna kommer till mig när jag helt och hållet kopplar bort jobbet, och framförallt när datorn är stängd. Att hela tiden konsumera innebär att det finns ont om plats för egna kreativa tankar.
  2. Att röra på sig🏃‍♀️ Ibland, om jag känner mig förvirrad i en fråga, eller bara saknar bra idéer så tar jag en promenad eller en joggingtur utan lurar i öronen och funderar. Innan promenaden så ställer jag mig frågan som jag vill ha svar på, och sen så tänker jag på det, medvetet eller omedvetet, under rundan. I de flesta fall funkar det svinbra.
  3. Att vara ute i naturen🌱 Jag tror att varje minut som vi befinner oss i naturen är bra för vårt välmående på så många sätt. Människan är liksom från naturen från början tänker jag, och all tid som vi vistas i stan är tid ifrån naturen. Haha... det där låter flummigt, men jag har en stark tro på att vi samlar pluspoäng till vårt välmående när vi är out there, back in the hoods typ.
  4. Att byta miljö! 🛫Bästa sättet att snabbt komma ner i varv efter en tuff jobbperiod är att sätta sig på ett flygplan (utan WiFi) och åka iväg utomlands. Ja helst utomlands eftersom det fortfarande är så att vi är ganska otillgängliga när vi är utomlands (även om det idag går att hålla kontakt med dem därhemma utan att det kostar en massa pengar). 
  5. Att bli coachad av en vän👯‍♀️ Att ta en timme var, tillsammans med en vän, och coacha varandra är guld värt. Den enda regeln är att när jag coachar så är det bara fokus på den andra personen och vice versa. På det här sättet så ger man sig själv en hel timme och tvingas tänka till kring alla frågeställningar som man själv har valt i förväg.
  6. Att träffa inspirerande människor🙋‍♀️ Ni som har följt mig ett tag vet hur uppåt jag blir när jag träffar människor som inspirerar mig. Det kan vara en person som har en väldigt annorlunda stil, någon som har valt att gå helt och hållet sin egen väg, någon som har starka åsikter kring någonting, någon som tokbrinner för sin sak... eller nånting helt annat. Jag älskar att träffa människor som inspirerar mig och får så himla mycket energi av det.
Vad krävs för att ni ska bli inspirerade? Just idag kör jag lite halvt på punkt 4 och på punkt 6. Jag ska flyga, dock bara till Stockholm, och så ska jag podda med Felicia från Loppi, som som sagt är en väldigt inspirerande person. Puss!
#1 - RW

Allt detta gjorde mig inspirerad😊. Ska f.a. försöka komma ut mer i naturen. Träning löser många spänningar. Kram och fin dag.

Svar: Åh vad glad jag blir! Tack! Kram 😘
Alexandra

#2 - Evelina

Jättebra tips! :D

Svar: Tack snälla Evelina! :)
Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap