Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Se till att träffa dem som är bättre än du
Jag kom att tänka på en sak till när det gäller det här med sälj... Jag funderar mycket på vad som är ett bra sätt. Hur kontaktar jag folk på bästa sätt liksom? Jag vet att jag är grym på att sälja när jag väl får prata om min produkt... men vägen dit... Jag skulle gärna prata med ett proffs känner jag. Jag tror att ett av det bästa sätten att bli bra på någonting är att träffa människor som är bättre på just den saken än en själv. Allra helst vill man ju träffa den BÄSTA! Som nu när jag ska börja sälja mer till exempel - då är det klart att det skulle vara en dröm att träffa Fredrik Eklund eller nån annan guru, men samtidigt så vet jag att det mest av allt handlar om att jag måste bestämma mig OCH ha uthållighet.
Men när det kommer till att träffa folk som är väldigt framgångsrika då... hur sjutton ska man göra för att ens få svar på sitt mail? Jag skulle säga att det bara finns ett sätt, och det är precis samma sak som jag tjatar om när det kommer till sociala medier och innehåll. Vi måste tänka "What's in it for me?" Och "me" är naturligtvis inte jag själv, utan den personen som jag vill nå ut till. Jag måste hitta ett värde för hen att träffa mig.
Om jag till exempel vill att en person som är riktigt duktig på försäljning, ska avsätta tid för mig, så är det MINSTA jag kan göra att bjuda på lunch. Men i många fall räcker inte det. Inte i en busy persons vardag, så då gäller det att komma med någonting annat. I mitt fall så skulle jag kunna ge coachning eller feedback på företagets digitala kommunikation till exempel. Ja men ni fattar grejen va? För hur det än är, även om vi alla är lika värda på alla sätt, så ÄR det svårare för en newbie inom ett område att få till en dejt med ett proffs. Och jag förstår det verkligen.
Jag får ganska många mail där folk undrar om vi kan ses på en kaffe för att hen vill "pick my brain", och visst hade jag kunnat tänka mig att göra det, men om jag skulle göra det varje gång så skulle jag inte hinna med min egen business och mina egna kollegor. Och det funkar ju inte. Så därför är det så otroligt viktigt att komma med något slags "erbjudande" när man vill ha en dejt med en framgångsrik person. Men jag tror att det är en väldigt bra grej att göra - att ta hjälp och få inspiration av någon som är bättre än en själv alltså. Hur gör ni andra? Brukar ni göra så?