Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Så når vi våra mål och drömmar
God morgon från ett soligt Stockholm! Jag ska berätta mer om min vistelse här lite senare, men just nu så vill jag så himla gärna prata om det här med mål och hur vi uppnår dem. Visste ni att det är så att endast 3% uppnår sina mål? Det är ju svinlite! Och att det är typ tio gånger större chans att vi uppnår våra mål om vi skriver ner dem. Jag har haft det här i mitt huvud, top of mind ett tag, men ändå inte kommit mig för att skriva ner mina mål och drömmar. Och så sprang jag på den här boken, på Åhléns. Så bra ju. Den förenklar det hela tänkte jag.
Så enkelt att liksom bara svara på konkreta frågor ju.
Den är snygg och lättläst, och har mycket plats för att skriva.
Så jag slog upp första sidan och skulle börja skriva ner mina drömmar. Men så la jag undan boken... och kom på mig själv med att det var ju dumt gjort. Jag skulle ju skriva ner allt nu! Så jag tog fram den igen... men det tog liksom stopp. Och så där höll jag på ett par gånger innan jag kom på att det är ju just det HÄR som gör att det bara är 3% som når sina mål. Vi har SVINsvårt för att skriva ner dem. Och jag tror att det beror på att vi inte riktigt vet vad vi ska välja, och kanske också att det känns som att det tillkommer nåt slags ansvar, och att vi är rädda för att utesluta nåt. Och så vidare. Nånstans så tror jag att det är precis här det skaver. Om vi "bara" skriver ner våra drömmar så ÄR det ju så mycket lättare att uppnå dem (det har vi ju hört förr, eller hur?), men det är det där med att sätta sig ner, välja ut vilka drömmar man verkligen har... och så skriva ner dem. Svårt!
Men jag tvingade mig att göra det, och vet ni vad? Dels så kom jag på att jag har drömmar som jag inte ens visste att jag hade, och dels så kom jag på att jag går omkring och säger att jag drömmer om saker som, när det kommer till kritan, jag kanske inte alls vill egentligen. Som till exempel att jag har pratat länge om att jag vill testa att bo i LA ett år... Det är jag inte alls säker på att jag vill. Och vet ni hur jag kom på det? Jo när jag började fundera över vad jag ville göra om det inte alls fanns några begränsningar i form av ekonomi, logistik och så vidare... jag skulle alltså drömma helt fritt UTAN några som helst hinder... ja men då började jag tänka på LA och att bo där ett år... men så kom jag på att Näää, det är inte alls säkert att jag vill det. Alla vänner då? Och familj? Det skulle kännas jättekonstigt och jätteensamt att bara dra dit. Tror jag. I själva verket så innefattade mina drömmar väldigt mycket närmare (geografiskt) saker, eftersom jag inte alls vill lämna mitt liv här. Ja men ni fattar poängen, eller hur? Btw... jag och Linda pratar om mål i vårt senaste poddavsnitt som kom ut igår. Här finns det om ni vill lyssna. 
Och om ni vill nå nå era drömmar så rekommenderar jag er att ta till den här "enkla" metoden:
1) Skriv ner dina drömmar UTAN några som helst begränsningar. Dröm på och fantisera om precis vad som helst. Tänk inte på ekonomi och sånt utan bara DRÖM! Vad skulle du vilja göra om ALLT var möjligt?
2) Skriv sen ner vad du skulle kunna göra för att nå dina drömmar.
3) Skriv ner vad du kan göra IDAG för att så småningom nå dina drömmar.
Enkelt va? Typ...
 
#1 - Viktor Högnäs

Intressant och fint inlägg!

Svar: Tack snälla :)
Alexandra

#2 - Josefin Nilsson

Så himla peppande och inspirerande inlägg! helt sjukt ju att bara 3% når sina drömmar, kram <3

Svar: Eller hur!! :) kram
Alexandra

#3 - Linda

Att skriva ner är nyckeln till mycket! Har gjort så ganska länge, tycker det är bra att konkretisera och få ner på papper!

Svar: Ja visst är det det! Jag är faktiskt rätt dålig på det men försöker bli bättre :)
Alexandra

#4 - Lillian

Låter som en spännande och mycket matnyttig bok. Läskigt att skriva och speciellt i boken! Det har man ju lärt sig redan som liten att man inte får skriva i böcker. :-) Bläck går ju fetbort, skulle kännas som man målade grafitti i kyrkan eller något. Blyerts och väldigt svagt. Ifall man skulle ändra sig kan man sudda utan att det har blivit djupa spår av pennan. Ja du hör ju, blev krångligt för mig det där.

Svar: Haha... ja det var exakt så jag tänkte, men det var också därför som jag bara gjorde det!! :)
Alexandra

#5 - JUNITJEJ

Vilken fin bok!

Svar: Ja det är den verkligen :)
Alexandra

#6 - Ronja Norlén

JA! Så bra inlägg! Blir så inspirerad! :)

Svar: Tack! Vad kul! :)
Alexandra