Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Picknick i solen - och idéer till vår uteplats
God morgon! Oj vad härligt det är nu när det är ljust, varmt och soligt ute. Jag som sa att det är så mysigt på hösten och vintern när man kan tända ljus och vara hemma mycket. Haha... det har jag glömt nu. Vilken energi det ger att vara ute hela dagen så som vi var igår. Vi hade redan bestämt att det var en spelfri dag, så det var inte svårt att få med barnen på nåt. Mio har mått riktigt dåligt i veckan men var desto bättre både fredag och igår. Håller tummarna hårt för att det fortsätter så. Vi ställde ju om shunten för nån vecka sen, och läkaren befarade att det skulle bli sämre, och det har varit sämre men nu helt plötsligt så har han alltså varit bra i två dagar. Så vi får se...
Men igår i då... Vi började med att åka in till stan för att göra några livsviktiga ärenden: Köpa shorts till Mio (Han ägde inte ett enda par), köpa en fotboll (hur ska man annars kunna vara ute på picknick?), köpa Holy Greens-sallad till mig och Burger King-mat till Mio och Alvin.
Sen skyndade vi ut till parken. Jag älskar att hänga i Kungsparken, där jag har hängt under hela min uppväxt. Jag kan varenda träd, lekplats, gömställe, kiss-ställe, och picknickplats där. 
Det var mycket trixande och kastande med bollen, och Mio som inte har rört sig på... jag vet inte hur länge... hade så ont i benen och fötterna stackarn. Det gör liksom ont i skelettet när man inte rör på sig på länge. Usch, det är inte alls bra. Det är nåt av det farligaste som finns för kroppen tänker jag... att vara för mycket stilla. 
Alvin, som är familjens lilla apa, hittade förstås ett träd att klättra i.
NU har dagen kommit då knäna har bytt färg. Nu kommer de se ut så här fram tills i oktober månad nånting...
Efter picknickandet åkte vi hem och tog bort terrassgolvet som vi köpte och la för några veckor sen. Varför? Jo för att det inte gick att få rent. Det var helt omöjligt, så det rekommenderar jag ingen att köpa. Alltså det kändes som dolda kameran när jag stod och hällde vatten över, och svabbade, men ändå så låg allt bara kvar. Man skulle alltså torka platta för platta med en torr trasa! Jäkligt opraktiskt när man har 18 kvadratmeter terrass. Så nu har vi ett sånt där klassiskt i trä istället. Rutigt liksom. Inte lika snyggt, men det funkar. Så idag tänker jag att vi ska skruva ihop det sista (två stolar) och åka och köpa lite växter. De kommer liksom göra hela uteplatsen tänker jag. Växter och lampor!
Men nu behöver jag er hjälp... Vi har ett staket som är väldigt fult och som jag vill ha växter hängandes på, på nåt sätt. Det här var ju lite fint, eller hur? 
Sen älskar jag högt gräs som det här men det går inte att plantera i marken där staketet är så jag tror att det blir svårt... Det är väl inte så lätt att ha i krukor va?
Det är också väldigt fint med många olika krukor. Då kan vi också ändra färg och stil år efter år, men det blir lite dyrare och mer jobb eftersom de inte kan hänga där under vintrarna. Det är väl sådär kul... 
Ja men ni märker ju hur ambivalent jag är... och lägg till att jag inte har särskilt gröna fingrar. Hjälp!
 
#1 - Hanna Karlsson

Vad härligt att vara ute i parken! :-)

Svar: Ja det var det verkligen! :)
Alexandra