Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Grådassiga växter och högt blodsocker
God morgon härliga ni! Vilken helg vi har haft! Massor av sol och mycket utomhushäng. Vi håller som sagt på att fixa terrassen och igår kväll kom jag hem med några krukor som ska pryda det inte så fina staketet.
Jag älskar grådassiga växter. Haha... förstår ni vad jag menar? Såna som har en grådammig yta på det gröna liksom. Så jag köpte bara såna och köpte krukor som också var lite grådassiga i färgen. 
Som ni ser så köpte jag inte krukor till alla växter, utan jag vill ha olika. Så det får bli efterhand. Det är inte så fint när de står i sina plastkrukor, jag vet, men jag har hellre det än köper på mig krukor som jag inte vill ha.
Hur som helst, nog om krukor nu. Helgen har helt enkelt varit helt fantastisk, och terrassen börjar så smått ta form. Vi är inte klara än... alls, men snart så. Har ni också haft sol där ni är?
Idag, nu på morgonen så ska jag och Mio till diabetesmottagningen och jag är jättenervös för hans HBA1C, det vill säga hans långtidsblodsocker. Det har ju varit rekordhögt på sistone, och även om jag är uppe mer än nånsin på nätterna så har vi svårt att få till det. Natten mellan lördag och söndag till exempel... även om han lät bli att äta godis/ snacks på kvällen så låg det väldigt högt hela natten.
Han smakade en godis ur Alvins påse på dagen... det var allt. Och det funkade så klart bra - bara han tar insulin till så går det att äta lite godis ibland. 
Hur som helst... tillbakan till natten då... Jag gav insulin och gick sen upp och kollade flera gånger och det bara steg hela tiden. Suck... Jag ser liksom inget mönster. Det hade lika gärna kunnat vara superlågt. Jag fattar inte. Men det jag fattar är att hans blod hela tiden är förgiftat 😔 Bu för det (som Alvin brukar säga). Men nu ska vi alltså gå till diabetesmottagningen och få domen. Ja inte från dem alltså - de är jättesnälla - men för oss själva liksom. Både jag och Mio är nervösa. Håll tummarna för att HBA1C har sjunkit sen sist!!! Och... Ha en HÄRLIG måndag! Det ska vi ha 😍
#1 - M

Förstår att det är otroligt jobbigt och frusterande när man inte förstår varför det blir högt. Säkert har du redan skrivit om det men varför har inte Mio pump med kontinuerlig mätning? Tänker att det borde göra det enklare men jag kanske har fel där? Barn brukar väl få det också? Min sambo har typ 1 men eftersom han är vuxen och har en ”enkel” diabetes dvs relativt förutsägbar och med hyfsad blodsockerkontroll så får han ingen pump...

Svar: Han är så extremt allergisk mot alla tejper så det funkar tyvärr inte. VA? Får han inte pump? Hur kan det vara möjligt? Jag förstår verkligen inte det. Det är ju en extremt krävande sjukdom ÄVEN om man är vuxen och har någorlunda kontrollerade bs... Vad synd...
Alexandra