Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

En måndag på kontoret
Puh! Jag är kvar på kontoret men ska cykla hem så fort jag har postat det här blogginlägget. Men först ska ni få hänga med en sväng på min dag. Den började med att jag och Mio åkte till diabetesmottagningen. Sist vi var där, för ca. två veckor sen, var hans HBA1C på 69 (!) Idag var det lite, lite lägre - på 67. Inte alls bra det heller men ändå åt rätt håll. Thank God. Låt oss hoppas att vi får ner det ytterligare!
Hur som helst - efter det så åkte jag till kontoret och poddade med Mustafa från Mysocial. Han jobbar med Influencer marketing (den yngre skaran) och har själv varit en stor YouTuber. Hans första video fick 300,000 tittare och han hade själv ca. 150,000 följare i sina kanaler. Men så valde han alltså att hoppa av den grejen och startade istället bolag. Jag lärde känna honom när han var 17 år och redan höll på och starta igång sitt företagande. Wow! Han är liksom född entreprenör. Älskar energifulla eldsjälar, och Mustafa är definitivt en sån. Om ni vill följa honom så kan ni göra det på till exempel Instagram - @mustafaalfredji.
Sen var det dags att, tillsammans med Fanny, ta fram väldigt nischade målgrupper inför att vi ska göra en stor halvårskampanj för en av våra kunder. Jag pratar alltså om Facebookannonsering. Jag tycker att det är enklast att börja med att definiera målgrupperna, och skriva ner dem i ett exceldokument (i alla fall när man har så många som vi kommer att ha nu) och sen hitta budskap till varje målgrupp. Ju mer nischat man gör det, desto bättre resultat får man på annonserna. Bra va?
Vi har fått inbjudan till en upphandling, så mellan allt annat jobb så har jag hållit på och svara på den. Det tar alltid minst en hel arbetsdag att lägga anbud eftersom varje uppdragsgivare har sina egna, specifika villkor. Just den här upphandlingen vill vi verkligen vinna. Den passar oss som handen i handsken nämligen. Det känns liksom som att den är gjord för oss, så håll tummarna! 
Just det, vi fick reda på att den praktikant som skulle börja hos oss snart tyvärr inte kan börja hos oss ändå... Fan då. Men... det är ingen idé att vi grottar ner oss i det "problemet" utan bara kavla upp ärmarna istället och kolla om vi har någon annan passande eller om vi ska ge oss ut och söka efter en ny. Ni kanske vet nån? Förhoppnigsvis kan hen få jobb så småningom. 
Men nä... vet ni vad, nu vill jag cykla hem innan det blir mörkt och kallt. Jag ska till Stockholm imorgon igen, bara över dagen dock. Jag ska träffa en potentiell kund (en stor hotellkedja) och sen podda med Felicia från Loppi. Kulig dag! Men nu hörni, slutpratat om mig. Hur mår ni?