Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Det här behöver vi göra för att bli framgångsrika
Jag lyssnar just nu på Fredrik Eklunds bok "Sälj!", och det jag först och främst vill tipsa er om är att lyssna på ljudböcker. Speciellt om ni inte har tid att sitta ner och läsa. Det är så himla smidigt att gå omkring och lyssna medan man tvättar, lagar mat, bäddar sängar och så vidare. Men allra viktigast... jag tänker att jag nu ska dela med mig av vad jag har tagit till mig av boken. Och det här är vad JAG har tagit till mig, fritt tolkat alltså:
  • Krossa Jante! Alltså jag tror att det här är det viktigaste av allt om man ska bli framgångsrik. Det har liksom blivit så "fint" att vara en ödmjuk person som inte tror för bra om sig själv. "Vem tror hon att hon är?" skulle vi ofta säga om folk som tar för sig och har en "Jag ska ta över världen"-inställning. Fuck it säger jag. Sorry språket men jag menar verkligen det. Jag tror att särskilt vi kvinnor borde tänka på det här. Att ha en "Jag ska ta över världen"-inställning innebär så klart inte att vi inte ska vara ödmjuka. Vi ska bara tro på oss själva och våga visa det för hela världen, eller hur? Vi ska ändå vara ödmjuka! Som min inställning till Mama Said och min egen kompetens när det kommer till kommunikation i sociala medier: Jag tycker på riktigt att vi är bäst, och jag vet att jag är grym på det här. Bäst skulle jag säga! Men jag är ändå väldigt ödmjuk i möten med människor, det är nämligen ingen motsättning. 
  • Våga sticka ut! Det här tillhör eventuellt förra punkten lite... Han (ja Fredrik Eklund då alltså) tycker att vi är alldeles för tråkiga när vi går klädda i svart och grått typ, och jag håller med! Jag har funderat ett tag på att jag vill få in mer färg i min garderob men varje gång jag köper ett färgglatt plagg så känner jag mig antingen som klassens nörd eller som en tant. Ja jag har inte riktigt fått till det där än, men så råkade jag trilla över ett par skor som jag ÄLSKAR. De här. Hur fina? Kanske jag får tänka accessoarer istället när det kommer till färg... Hmm, fast jag vill ändå försöka ha färgglada kläder också. Ja vi får se... Det han menar med det här är att vi måste våga sticka ut, och inte vara så himla ängsliga och mainstream. Färgstarka personer är såna man kommer ihåg, eller hur? 
  • Vara oss själva! Ju mer vi är oss själva - och står för det - desto mer attraktiva personer är vi. Och vi gör som bekant gärna affärer med folk som vi gillar. Han pratar mycket om att vi borde hitta vårt eget signum. Han själv har sin highkick som sitt signum, och han menar att vi alla borde hitta vårt. Det här tycker jag är svårt men vi ska så klart inte fastna i att det just måste vara en kroppsrörelse... Fråga era vänner vad de tycker utmärker er, det ska jag göra!
  • Göra sunda val! Det här låter kanske tråkigt men det ÄR avgörande att vi är snälla mot oss själva och våra kroppar. Jag tänker inte gå in på detalj här men kosten spelar roll, sömnen spelar VERKLIGEN roll och hur mycket vi rör oss spelar också roll. Tänk på det när ni tänker på hur framgångsrika ni vill bli. Sköter ni om er själva så har ni större chans att lyckas. Och nä, det innebär inte att man behöver ha ett tråkigt liv. Balans! Skit i vikten och huruvida ni är tjocka eller inte, sköt kost och motion för att ge er själv nåt fint istället. 
  • Fokus! När vi jobbar då jobbar vi och när vi är lediga då är vi lediga! Fredrik har långa arbetsdagar och är väldigt energisk och fokuserad när han jobbar, och sen stänger han av sin mobil 21,30 på kvällarna. Smart! Jag tror verkligen på att vara effektiv och energisk när man jobbar, för att sen kunna vara ledig när man är ledig. 
  • Kom först och gå sist! Om man är i ett tidigt stadie av sin karriär så är det enklaste knepet att verkligen visa att man är på hugget. Och jag håller så himla mycket med om den här punkten. Kom först på morgonen och gå sist - det visar att du vill lite mer än de andra, att du är beredd att ge det lilla extra för att komma lite längre än de flesta. Mina första år i arbetslivet kämpade jag som tusan. Jag var alltid på plats före alla andra, jag var alltid den som snabbast sa "Jag kan göra det!" när det dök upp extra uppgifter som krävdes att vi behövde jobba över. Och jag löste saker! Det här är SÅ viktigt! Fixa kaffekokaren när den går sönder, ta tag i problem som behöver lösas, gör det lilla extra för att alltid ge aningen mer än vad som förväntas. Det behöver inte vara så svårt, och inte heller vara särskilt tidskrävande, men om du är en person som tar tag i saker och bara löser dem, UTAN att någon behöver be dig om det - ja men då kommer du, tack vare det, kunna komma hur långt som helst. Jag lovar! 
 
 
#1 - Hanna Karlsson

Mycket bra inlägg! Tack för inspirationen. :-)

Svar: Tack så mycket Hanna 😘
Alexandra

#2 - Evelina

Dina inlägg är så pepp.....Man får en glädje kick av att läsa dom. Tack!!

Svar: Åh vad roligt att höra. Tack 😍
Alexandra

#3 - Anna-Maria

Det där med att vara sig själv och att våga sticka ut tror jag mycket på! Jag försökte så länge att ”passa in” i den där mallen som man förväntas passa in i utan att må bra och känna att jag gjorde rätt. Nu går jag min egen väg och trivs så mycket bättre! Det är okej att färga håret i regnbågsfärger trots att man är 30 och ägna livet åt musik! :)

Svar: Eller hur! Sååå sant!! 😍
Alexandra