Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Dags att kavla upp ärmarna och börja sälja
Nu hörni... Nu har jag verkligen kommit till insikt med en sak: Min ENDA uppgift på Mama Said (ja men typ enda... jag vet att jag ändå kommer att göra tusen andra saker) är att sälja. Jag tänker att om jag VERKLIGEN vill så kan jag kavla upp ärmarna och bara sälja som tusan och se till att vi växer. Och det är precis vad jag ska göra. Jag vill nämligen känna 100 procent trygghet och sluta att ha ont i magen på nätterna över oron "Ska det här gå ihop eller inte?" Ni som är egenföretagare, ni känner säkert igen er? Jag vill inte ha det så hela livet, det är inte därför jag är entreprenör, eller driver bolag. Och dessutom har jag två supertalanger som vill in i företaget, och jag vill säga JA till dem! JA! Kom och jobba hos oss!
Hur som helst, nu har jag drivit Mama Said i några år, så nu känner jag att det är dags att börja ta makten över ekonomin och verkligen se till att vi blir lönsamma och att jag kan känna mig trygg. Vad tror ni om det? Låter inte det härligt? Det skulle kännas bra att inte säga "jag är egenföretagare", utan istället "Jag driver ett (eller två, eller tre kanske) bolag". Det där med "egenföretagare", det känns som att man kallar sig för det när man fortfarande harvar... Jag vill inte harva hela livet. Jag vill vara trygg! Så då väljer jag helt enkelt det. Det är bara jag som kan styra det här och bestämma mig för att lyckas. Och det ska jag göra!
Hur ska jag göra det här då tänker ni säkert nu... Jo jag ska avsätta två dagar i veckan till försäljning. Två dagar då jag alltså inte ska boka in andra möten eller göra någonting annat - om det inte har med sälj att göra så klart.
Jag är av den uppfattningen att man i många fall kan välja precis vad man vill. I alla fall om man har någorlunda bra förutsättningar till att börja med. Och det har jag ju så jag vet inte vad jag väntar på. Nu jäklar ska här säljas.
 
Och hela den här helgen har i och med de här tankarna gått i säljets tecken. Jag har lyssnat på flera avsnitt av Framgångspodden - avsnitt där det är personer som har lyckats med försäljning - och lyssnar nu på Fredrik Eklunds bok "Sälj". Jag har läst den en gång tidigare men känner att NU är rätt läge för mig att ta in den på rätt sätt. Jag älskar tanken på att inte tänka så svenskt, eller så kvinnligt för den delen, och liksom bara köra på. Nu är jag visserligen en ganska ödmjuk person, men jag är också extremt självsäker i mitt arbete och vet att vi är bland de absolut bästa på det vi gör. Så jag har INGA som helst problem att sälja in oss. Nu kör vi! 👊
PS. Jag skriver upp alla tips som jag suger åt mig nu när jag lyssnar på alla kloka människor angående försäljning. Vill ni att jag delar med mig sen när jag har samlat ihop lite? Eller det kanske inte alls är intressant för er? Eller JO det är det ju... Haha... ALLA måste kunna sälja. Det handlar ju om sälj till och med när vi ska få kidsen till att städa sina rum, eller hur?
#1 - RW

Jaaa!😊

Svar: 😍😘
Alexandra

#2 - Jessica

Dela! Älskar att läsa om sådant 😊

Svar: Bra! Lovar att göra det :)
Alexandra

#3 - Jessica

Håller också på och kämpar med sälj och tar givetvis gärna emot tips och råd 🙏

Svar: Hur gör du då? Mailar eller ringer? Eller hur kontaktar du folk? Jag har kommit på att mail känns som det bästa sättet för mig, men sen också att jag bara kavlar upp ärmarna och gör det. Typ 3 mail om dagen, varje dag... :)
Alexandra

#4 - Jessica

Håller med om att Mail är enklast. Jag mailar mest men har också prövat att ringa. Men då jag jobbar heltid som anställt och med företaget på helgerna funkar Mail, nätverkande via linkedin, blogg osv som ett lättare alternativ. Har köpt en säljcoach under ett år för dyra pengar 😩 men tyvärr tycket jag inte deras strategi passar på min lilla verksamhet (annars är den säkert bra). Men det gäller nog som du skrev i detta eller var det kanske ett annat inlägg att just sätta av tid för det. Det är ofta så mkt roligare att göra annat 😊

Svar: Ja exakt! Jag skulle säga att det enbart handlar om det.. Det som vi inte känner oss så hemma i är så lätt att skjuta framför oss med argumenten att vi inte riktigt vet hur vi ska göra. Eller så är det i alla fall för mig... Tills jag (återigen) inser att det bara är att göra! ;)
Alexandra