Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Utbildning om Sociala medier i Stockholm & rak kommunikation
Det här inlägget innehåller reklam för Mama Said 
God morgon! Väntar spänt på att läkaren ska ringa idag, men håller tummarna hårt för att det inte är nåt fel på shunten. Och på tal om läkaren så är just den här läkaren väldigt rak och trevlig. Jag älskar tydligheten i att han säger (som han sa häromdagen när vi kom dit för att ställa om shunten - vilket vi ju fick göra direkt när jag ringde och bad om det) "Jag vill bara säga att jag har jour just nu och har inte tid att prata särskilt mycket. Vill ni göra det så kan vi boka in en tid eller eventuellt en tefefontid, men just idag hinner jag bara ställa om shunten."
Så himla enkelt och tydligt istället för att ha jagad blick och bli otrevligt stressad om jag skulle råka ställa en fråga för mycket. Älskar, älskar, älskar rak kommunikation! Så enkelt för alla parter. Jag respekterar förstås när han säger att han har ont om tid, och han slipper visa med kroppsspråk, tonläge och blick att han inte gillar situationen - som dessutom lätt skulle kunna misstolkas av mig. Jag skulle lika gärna kunna tro att han tycker att jag är jobbig, ställer dumma frågor eller bara är en irriterande person, när det egentligen bara handlar om en så enkel sak som tid. Det skulle dessutom i sin tur kunna innebära att jag blev ganska otrevlig och kort tillbaka, vilket skulle kunna göra att han blir ännu mer otrevlig eftersom jag beter mig halvbra Ja men ni fattar. Bollen skulle liksom vara i rullning, helt i onödan. Kommunikation är the shit helt enkelt.
 
Och på tal om kommunikation, så måste jag ju berätta om min utbildning i Sociala medier, som jag har nästa gång i Stockholm - för första gången. Så himla kul! Vill ni komma? Här kan ni läsa mer om utbildningen.
Och här ser ni några kommentarer från andra deltagare efter senaste utbildningen här i Malmö.
Om du bor i Stockholm - kom!