Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Söndagstankar
Imorgon är det ny vecka igen och på nåt sätt så ser jag extra mycket fram emot det. Just nu är det ganska mycket som är rörigt och då är det extra skönt att komma till jobbet måndag morgon, kavla upp ärmarna och bara köra. Jag har många projekt på gång just nu och mitt stora fokus i höst (och för alltid från och med nu?) är att sälja. Jag har verkligen kommit till insikt med hur man gör. Och att det liksom inte finns nåt rätt sätt - det handlar bara om att göra det på nåt sätt. Så det gör jag nu. Ibland är det frustrerande när jag fastnar i för många vardagsdetaljer, men det är ju bara så det är. Vi är ganska små och jag är så klart involverad i alla kunder på ett eller annat sätt. Det vill jag vara också. Inte för att de andra tjejerna inte fixar det själva (de är väldigt mycket duktigare på det jobb de gör mot våra kunder än vad jag är) men ibland behöver jag bara vara med på ett litet hörn. Ja ni fattar säkert. 
 
Här står jag och Sanna och blir inspelade när vi promotar vårt frukostseminarie som vi ska ha om hur man som företag kan starta en podcast. Vi gör alltid videos numera eftersom det attraherar väldigt mycket mer än text och bild. Ja det är enligt alla undersökningar. Video är the shit! Mer sånt i sociala medier om ni vill ha engagemang!
 
Jag har också kommit till insikt med att det tar väldigt mycket tid att sälja. Att leta upp företag som passar (ibland behöver jag lämna kontoret och sätta mig med nån annan för att brainstorma), att göra research, att fundera över hur jag ska närma mig (att skicka mail till en info-adress går oftast bort - istället försöker jag hitta någon som känner någon...), att skriva mailet, att dokumentera allt så att jag kommer ihåg vad jag har gjort, att följa upp... och så vidare.
 
Och så är det faktiskt flera produkter jag säljer: Utibldningen som jag håller i om Sociala medier (både i Stockholm och Malmö) , hela Mama Said och det som vi gör (skapar content och sköter företags sociala medier), sponsorskap till vår podcast "På Insidan", webbutbildningen med mera.
 
 
Och sen håller vi också på att dra igång säljprojekt för andra också. Jag vill dra igång ett nytt affärsområde där vi säljer åt andra poddar och influencers. Handplockade. Men shit vad det tar tid. Önskar att jag hade haft en till person med mig, men det har vi inte råd med just nu tyvärr. 
#1 - Malin

Har du lyssnat på avsnitt 131 av Framgångspodden då Mikael Arndt är gäst? Jag brukar inte lyssna på Framgångspodden men fick tips om detta avsnitt och jag tycker det var riktigt bra. Bra snack om att sätta mål och om säljande.

Svar: Nej det har jag faktiskt inte... Fastnade inte för det när jag bara svepte förbi det. Men då ska jag göra det nu direkt när jag lagar mat. Tack för tipset :)
Alexandra