Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

"Fokusera på din succé istället för på hur du eventuellt skulle kunna misslyckas"
I helgen lyssnade jag på en väldigt peppig podd: Framgångspodden med Johannes Hansen. Jag hade ingen aning om vem han var, att han var Sveriges (och kanske en av världens?) främsta mentala rådgivare. Är det bara jag som har missat honom? Visste ni vem han var?
Hur som helst - hans historia är fantastisk. Han berättar allt från hur han som 21-åring tog ett banklån på en kvarts miljon (!) för att åka på nåt slags träningsprogram i USA med målet att bli en av de största mentala coacherna i världen. Och om hur Bob Proctor då berättade för honom att de flesta av oss kommer med ursäkter till varför vi inte gör det vi vill göra istället för att bara göra det. Johannes säger också, vid nåt tillfälle i podden, att om vi vill bli framgångsrika i någonting så ska vi spendera mer tid på att visualisera själva framgången än på att komma med nedtryckande ursäkter och liknande.
Så här: Om jag till exempel ska hålla ett tal på ett bröllop - då menar han att jag 90% av tiden borde fokusera på att visualisera hur bra det kommer att gå och hur det kommer att kännas efteråt när jag har gjort succé - och bara 10% på att öva på själva talet. Typ så. Som vanligt så är det här fritt tolkat. Lyssna på podden själva istället. Här. Just det här avsnittet är väldigt bra. Älskar att han är så ödmjuk också. Och att han kostar mellan 6,250 - 20,000 kronor i timmen (!)
 
Men... vet ni vad jag såg nu när jag skulle länka till hans sida? Han är ju ute på turné. Så jag har köpt biljetter till när han kommer till Malmö och ser sååå mycket fram emot att gå och lyssna på honom.  
 
#1 - clara

Så bra avsnitt! Han var och föreläste på min högstadieskola precis i början av hans karriär och har sen dess följt honom! Så ruggigt bra redan då :)

Svar: Åh vad roligt! Hade som sagt aldrig hört talas om honom men han är ju gryyyym!! :)
Alexandra