Alexandra

Webbutbildning Sociala medier
Det här inlägget är sponsrat av Mama Said Media
Jag pratade ju för länge sen om att vi höll på att skapa en webbutbildning, och jag tror att jag alldeles har missat att tipsa om den här. Eller? Är det jag som är senil? Ja ja, så kanske det är, men strunt i det. Nu vill jag i alla fall säga det att vi har lanserat vår alldeles egen (och första) webbutbildning. Faller det här väl ut så kommer vi formligen spruta ut utbildningar framöver. Men då måste ni ju först köpa den här, så att vi ser att det är värt mödan 😉
Den här utbildningen handlar om hur man ska kommunicera för att nå ut i Sociala medier, och jag skulle vilja påstå att om man går den och gör alla uppgifter till 100% så blir man proffs. Jag går igenom allt om hur, när, vad och varför man ska kommunicera för att folk ska orka lyssna/ läsa/ titta. För det är ju ett jäkla brus där ute som vi vill nå igenom, eller hur?
När man är klar med utbildningen så har man en egen Sociala medier-strategi och dessutom väldigt bra koll på vad som är bra innehåll. För det är ju hela grejen - vi måste skapa bra innehåll för att lyckas. Vi har som regel (och rekommenderar även andra att ha det) att 80% av det vi delar ska vara relevant innehåll och resterande 20% kan man prata om sig själv eller ha mer "säljande" inlägg. Håller ni med?
När vi var klara med utbildningen så fick vi hjälp av några vänner som testade den - och därför vill jag i detta inlägg även säga tack till er. Clara, från Bossbloggen, är en av dem som tog sig tid och testade den. Tack snälla du för det! Du är grym! Och när vi ändå är inne på Bossbloggen så är det, som ni säkert förstår, en blogg om ledarskap. Om du är minsta intresserad av ledarskap så gå omedelbart in i hennes blogg. Här har du den.
 
God morgon hektiska vecka
Hjälp! Den här veckan är det mycket som ska få plats i agendan. Idag ska båda barnen till sjukhuset. Alvin ska dit och göra sin (förhoppningsvis) sista röntgen av benet, och fem minuter senare (!) ska Mio göra magnetröntgen av huvudet. Det var ett tag sen sist så läkaren tyckte som sagt att det var dags, för att se att det inte har skett några förändringar. Sen är det pitchmöte hos vår potentiellt nya kund som jag pratade om förra veckan, många poddinspelningar senare i veckan och andra möten. Dagen började förstås med frukost med de här små godingarna. Men jag åt inte eftersom jag ska äta frukost med andra godingar (mina kollegor). Så nu måste jag köra. Hej!
 
 
Garderobsrensning
Det var så himla mysigt att träffa Alex igår. Vi hängde hemma hos henne i Lomma nästan hela dagen, tills det var dags för mig att hämta barnen igen, och det var som alltid en riktig energikick att ses. Vi pratade om vårt nya projekt, som jag alltså föreslog för henne, och hon är på. Förstås. Det visste jag ju. Nu ska vi bara planera och förbereda lite - sen ska jag outa det här också, så fort jag är helt säker på att det blir av. Det handlar om att vi måste hitta tid nu bara...
Idag tror jag att det blir en fixardag här hemma. Jag har lyxen att ha väldigt mycket garderobsplats här hemma och har dessutom kompletterat med ganska många skåp, både i barnens rum och i sovrummet. Jag har köpt, och hängt upp Bestå, från Ikea, på väggarna. Det är så himla bra och skönt att ha mycket "stängd" förvaring - det blir mycket lättare när varje sak har sin plats liksom.
 
Det är hela trixet för att jag ska trivas i ett hem: att allt har sin plats. Givetvis också att jag får till det där piffet och myset, men om det är rörigt så spelar det liksom ingen roll. I förra lägenheten hade inte varje sak sin plats eftersom barnen för det första delade rum och eftersom det dessutom fanns alldeles för lite plats till förvaring. Men nu är förutsättningarna faktiskt alldeles perfekta. Jag gillar dock ändå inte att ha för mycket kläder framme utan packar hellre ner sommarklänningar och shorts som absolut inte kan användas under typ nio månader i en vaccumväska och sätter i källaren. Det blir såå mycket lättare att hitta kläder när man inte har för mycket. Så jag tror att det blir ett av dagens mission: garderobsrensning.
PS. Nån mer än jag som har lika färgglad garderob? 😆
 
... Eller så struntar jag i garderobsrensning och övar istället på att göra ingenting. Det svåraste jag vet. Alex hade antagit en utmaning om att göra just ingenting 20 minuter om dagen. Och med ingenting så menas det att man inte ska lyssna på en podd eller läsa en bok eller liknande heller. Utan göra absolut ingenting. Bara låta tystnaden vara liksom. Kan ni det? För mig är det en omöjlighet, men bara för det så måste jag ju testa.