Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

✨ Vi vann en upphandling ✨
Sent i torsdags kväll fick jag ett mail där det stod: 

Hej Alexandra, Stort tack för det intresse ni visat genom ert anbud på gällande upphandling. Efter att ha utvärderat samtliga anbud har vi beslutat att teckna avtal med ”Mama Said Media AB”. Ser fram mot kommande samarbete!

Vi var inbjudna till en upphandling där vi skulle lägga anbud på att få utbilda två heldagar för rese- och turismbranschen om Sociala medier och digital kommunikation. Det känns som att det inte finns någon bättre lämpad än jag. Ju. Tio år i resebranshen och lika många år inom sociala medier och digital kommunikation. Kunde knappast bli mer passande. Så jag blev sådär superduperglad över svaret, och önskar att jag hade kunnat dricka bubbel och fira med Sanna, Anni och Amanda - men nu råkade jag ju åka till Stockholm så det blev inget av det. Firade för mig själv istället (med bubbel) men hade förstås tjejerna i huvudet ☺️Jag tycker att det är svårt med upphandlingar... Man har ingen koll på vad de andra inbjudna lägger för anbud och till vilket pris. Och när man väl har skickat in sitt anbud så har man liksom satt sitt pris och upplägg, och det finns ingen återvändo. I vanliga fall, om kunden är missnöjd med priset, så kan de ju alltid pruta genom att plocka bort något av det vi har föreslagit i upplägget. Men när man skickar in ett anbud så är det ju definitivt.

Men det är bara att gå på det vi alltid gör - magkänslan. Det ska kännas rätt i magen på så sätt att vi tycker att det är värt att göra det och att vi samtidigt kan stå upp för priset ifall kunden skulle vilja ifrågasätta det. På så sätt kan det liksom inte bli fel tänker jag. Men det är ändå lite läskigt med upphandlingar. Ofta får man en lång skriftlig (och väldigt noggrann) beskrivning av hur man ska lägga upp anbudet, man har ingen personlig kontakt med personerna bakom, och så skickar man in sitt skriftliga (och väldigt nogranna) anbud. Sen får man liksom bara ta det svar man får. Och just den här gången var det ju positivt. Så himla kul 😇  Heja oss! 🙌🏽