Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Veckans lärdomar
Man lär så länge man lever sägs det ju... Och jag gillar verkligen tanken på att jag kan lära mig nya saker varje dag. Den som går med tankar som "Jag har så mycket mer erfarenhet och kan därmed mer än den och den" tror jag går miste om mycket. Visst finns det mycket som jag kan lära mina barn eftersom jag är äldre än dem, obviously, men jag tror nästan att det finns lika mycket som de kan lära mig. Om inte annat så kan jag titta på dem och deras beteende i sociala medier för att förstå vad som kommer att hända imorgon. Vart trenden går vill säga.
Hur som helst, många saker lär jag mig om och om igen, men så glömmer jag det igen. Hur korkat? Så för att påminna mig själv ska jag börja skriva ner det lite då och då. Är ni redo? Här kommer förra veckans lärdomar:
1) Det tar alltid lång tid när man ska göra något som kräver nån slags layout. Sanna och jag "slängde ihop en snabb" infographic i torsdags. Det som skulle gå snabbt tog oss fyra timmar. Och eftersom vi var två personer så skulle man kunna säga att det är en hel arbetsdag för en person. Kan vi komma ihåg det nu? Det går aldrig att bara "slänga ihop nåt snabbt".
2) Det ger så mycket energi att träffa härliga människor. Förra veckan träffade jag först Maria på måndagen, för att gå på MyNewsday. Jag älskar att hänga med Maria och får alltid så mycket energi av henne. Mer Maria i mitt liv tack ♡
Sen träffade jag Johanna Kajson (ja men jag kan tydligen inte säga hennes förnamn utan att slänga med efternamnet. Det sitter liksom ihop i min hjärna) - en riktigt härlig person som ger otroligt mycket energi. Henne vill jag träffa mer och göra roliga projekt ihop med.
Ibland är jag snål med min tid men jag har insett att det här med att gå på events, träffa härliga människor och ta tid till sina vänner och bekanta ger så mycket mer än att städa hemma eller sitta på kontoret och jobba med det administrativa (som visserligen ändå måste göras förr eller senare).  Man blir inte lyckligare för att man har ett perfekt hem - men man blir lyckligare av bra relationer.
3) På samma sätt som man borde lägga mer tid på bra relationer så borde man lägga mindre tid på de som är mindre bra. Kanske till och med ingen tid alls. Varför lägga ner tid på sånt som tar energi tänker jag? Jag påbörjade det här inlägget i fredags och skrev just den här meningen ovan. Och det roliga är att vi kom in på nånting när vi var på AW sen på kvällen, och då sa Mandy - min fina, kloka Mandy - att 2018 är kanske året då dåliga relationer ska rensas ut. Och när jag kom hem från AW'n så möttes jag av det här sponsrade inlägget i mitt flöde.
Tre gånger samma dag alltså. It's a sign 😉 Och det är faktiskt väldigt korkat att ha relationer som tar energi istället för att ge. Varför gå och handla i en butik där de är sura? Varför ha kunder som man inte klickar med? (Det har vi inte tack och lov) Varför ha vänner som trycker ner en? (Det har jag inte heller. Mina nära vänner är fantastiska och många av dem har jag haft sen jag var liten eller sen jag gick i högstadiet. De försvinner aldrig! Och sen har jag några nya också som betyder jättemycket och som jag alltid kommer att ha kvar) Ja varför ha relationer som tar energi helt enkelt? Nu när jag tänker efter... Jag träffade en vän från Stockholm tidigare i veckan, och han berättade att han hade brutit med ett par barndomsvänner just på grund av att de mer tryckte ner än lyfte  varandra, och att de liksom hade fastnat i de rollerna. Nej, bort med sånt helt enkelt. Förra veckan fick jag det sagt till mig från alla håll och kanter. På så sätt kan man ju också lägga mer energi på de fina relationerna, de som ger energi ♡
Nu när jag summerar förra veckans lärdomar så inser jag att jag flera gånger tidigare har sagt att jag har lärt mig precis de här sakerna. Jag verkar ha svårt att ta in saker. Haha... lite trög tydligen. Vissa saker förstår man väl helt enkelt intellektuellt, men man känner de liksom inte. Förstår ni vad jag menar? Men det ska vara bra att skriva ner saker sägs det, så jag testar det och hoppas att jag i och med det lär mig på riktigt. Gillar ni att lära er nya saker eller gillar ni hellre läget och låter saker vara som de är?
#1 - Maria

❤️❤️❤️