Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Sälja sponsrade inlägg till bloggar, poddar & Instagram
Jag har ju pratat om att vi har börjat dra igång ett nytt affärsområde - nämligen sälj. Både till oss själva och till andra var ju tanken. Vi har mest hunnit med till oss själva - och där måste jag säga att det har gått bra. Riktigt bra! Det var liksom bara att kavla upp ärmarna och göra det insåg jag. 
Jag hade länge undrat och frågat runt hur man gör. Ska man ringa kalla samtal? Skicka kalla mail? Höra av sig till folk i sitt nätverk? Gå på events? Och om svaret var att man skulle höra av sig till folk i sitt nätverk så började jag fråga mig "Vad gör jag då när jag har gått igenom hela mitt nätverk". Ja men ni förstår va? Jag satte upp hinder efter hinder istället för att bara göra det enda rätta: Börja sälja! Så det gjorde jag till slut, och jag gjorde det på alla sätt. Jag ringde i och för sig inte kalla samtal, men alla andra sätt har jag testat. Och de funkar allihop, helst i kombination. Det finns inget facit på hur man ska göra för att lyckas sälja, det är bara det att man ska göra det! Gör det bara helt enkelt!
Och nu är vi där att vi vill börja kicka igång det här med att vi även vill sälja till andra. Vi började skissa upp hur det skulle se ut, i somras, och valde då att utgå från en viss målgrupp. Men nu är jag lite inne på att vi ska handplocka såna som vi vill jobba med istället. Såna som vi tror på. Och att vi då kan sälja både till deras poddar, bloggar och Instagramkonton. Vad tror ni om det? 
Vi jobbade med Iamrunbox när de skulle lansera, och skötte deras Instagram och Facebook samt att vi skapade och skickade pressmeddelanden åt dem när det var aktuellt. Och så jobbade vi med influencers förstås, för att nå ut. Och vi rekommenderade alltid att de hellre skulle ta flera mellanstora istället för en riktigt stor. Det vill säga att om de till exempel hade en budget på 100,000 kronor så tyckte vi att det var bättre att fördela det mellan fem bloggare istället för att satsa allt på en. 
Nu är det bara det att jag skulle behöva en person till som hjälper mig. För att kicka igång det här så behöver vi köra stenhårt och inte vara rädda för att lyfta luren och bara göra det. Men det är ju så kul! För det funkar, jag vet ju det. Så nu gäller det bara att hitta en väldigt hungrig person, som kan tänka sig att börja med nån slags praktikplats i ett par månader och sen bli ordentligt anställd. Men var hittar man såna? Det är ju svinsvårt att få bra säljare, speciellt om man inte kan betala en skyhög lön. Har ni tips?
#1 - Anonym

Berätta gärna lite mer, maila mig på steffilundberg@hotmail.com. Är intresserad!

#2 - Anonym

Berätta gärna lite mer, maila mig på steffilundberg@hotmail.com. Är intresserad!