Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Saker jag gör som jag inte är stolt över
Vi vet ju exakt hur vi ska göra och vara för att "vara rätt", eller hur? Vi vet till exempel att det inte är någon idé att skrika eller höja rösten till barnen och att det är mycket bättre att sätta oss ner och titta dem i ögonen och prata lugnt om vi vill nå fram med någonting. Vi vet också att det inte är någon idé att trotsa en tvååring som själv är i trotsåldern. Och så vet vi att vi omöjligt kan gå ner i vikt om vi fortsätter att äta lika mycket snacks som vanligt, och att det är svårt att få bättre kondition eller bli starkare om vi inte tränar. 
Vi vet allt det där, eller hur? Och ändå så är det så lätt att göra motsatsen. Och det är väl så vi är: Inte perfekta, men ganska bra (och mänskliga) ändå. Jag gör många saker som jag inte är stolt över eller som jag vet inte är bra. Många tror till exempel att om man är personlig tränare så äter man bara salladsblad och protein. Så är det inte. Här är några av de saker jag inte är särskilt stolt över:
  • Ibland fastnar jag på kontoret och jobbar jag för länge (utifrån barnens perspektiv) och kommer hem så sent att det blir snabbmat av något slag eftersom jag vet att barnen är hungriga och jag vill ge dem mat snabbt!
  • Just nu är jag inne i en period då jag äter ganska dåligt. OBS! Jag värderar inte bra och dåligt i antal kalorier, utan menar dåligt som i näringsfattigt. 
  • Jag skjuter upp saker som är tråkiga att göra, fast jag egentligen måste göra dem. Och ju mer jag skjuter upp dem desto mer ångest får jag.
Men det är jäkligt skönt när man börjar rensa i stora pappershögen.
  • Jag blir mycket lättare arg på barnen när jag är trött, och får då en tråkig ton och orkar knappt höra min egen röst.
Så. Nu är det er tur. Snälla, säg att ni också gör saker som ni inte är stolta över! ☺️
 
#1 - Lillian

Snäser när man är trött, skjuter upp saker och allt det där känner man igen sig i. Underligt det där för när man tar tag i det man skjutit upp, gud vad skönt det känns! Så varför inte göra det oftare? :-)

Svar: Eller hur! Och den jobbiga känslan är ju kvar fram tills den dagen man tar tag i det. Märkligt 🤔😊
Alexandra

#2 - Christer

Tro mig du är inte ensam om att göra det där, jag har massor av dåliga vanor som jag absolut inte är stolt över.
De veckor man inte har barnen blir det mycket utemat och annat skit, sen när de är här så blir det bra mat och ordning och reda på torpet. :P

Svar: Ja men ännu värre de gånger man drar in barnen i snabbmatsträsket 😂
Alexandra