Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Saker att göra på tåget
Imorgon ska jag som sagt till Stockholm - och jag ska åka tåg. Så himla skönt! Jag tror att man måste ha barn för att älska att sitta närmare fem timmar på ett tåg utan att kunna ta sig därifrån. För då får man plötsligt en massa tid till att göra saker utan att bli störd. Ofta när man sitter på ett tåg så ska man ju iväg nånstans (apparently) och då brukar telefonen vara ganska tyst. Jag har alltid stora planer inför mina tågresor, jag ska liksom passa på att göra en massa. Typ:
  • läsa en bok. Nånstans så tror jag fortfarande att när jag sitter på ett tåg så finns det bara en sak att göra: läsa. Men nuförtiden så finns det ju... internet, så det är lätt att fastna i telefonen även på tåget. Ska inte göra det imorgon utan istället läsa i The Secret.
  • jobba med sånt som inte kräver Internet. Typ Pages. Varför sparade jag inte mitt Pagesjobb till tåget imorgon? 🤔 (Förresten - om man jobbar i Pages så måste man komma ihåg att spara hela tiden. Jag är van att jobba i onlineverktyg som typ Google docs, som sparar automatiskt).
  • göra stora planer i huvudet, det vill säga stänga ner datorn och fundera över strategin, affärsutvecklingen som ska ske i företaget eller vad det nu kan vara. Är det någonstans man kan sitta och fundera och stirra rakt ut i luften så är det på ett tåg.
  • meditera eller göra mindfulness-övningar. Maria gav mig tips om att testa en app som heter just Mindfulness, och Linda har tjatat på mig om att jag ska testa Headspace. Kanske gör det imorgon, på tåget.
  • lyssna på poddar. Själv ska jag lyssna på några av We are Influencers poddavsnitt nu när jag ska upp och träffa människorna in real life. Älskar att lyssna på intervjupoddar när det är inspirerande tjejer med, och jag lyssnar gärna om igen och igen. Sjukt?
  • Göra mappar på Pinterest för att komma på hur jag ska inreda vardagsrummet, pryda väggarna eller pimpa Stringhyllan.
Vad brukar ni göra när ni sitter på ett tåg? Försöker ni också "inte ha telefonen för mycket"? Jag menar, har ni också en känsla av att ni ska passa på att göra sånt som ni annars inte gör?
#1 - Maria

Soffan är så fin! Har du sett posters från Paper collective? http://www.lannamobler.se/sv/paper-collective <3

Svar: Tack 😊 Nej det måste jag kolla in 😊😘
Alexandra

#2 - Ajli Müller

Jag försöker sova om jag åker tåg, för jag blir himla åksjuk.

Vet du, imorgon ska jag gå och kolla om biblioteket har en upplaga av The Secret. För alltså, om jag inte vet hur det funkar att "be universum om hjäl" hur ska jag då kunna få hjälp? Tack för inspiration.

Svar: Jaaa, gör det! Jag ska läsa lite i min på tåget idag! Hoppas att du gillar den.
Alexandra

#3 - Malin - Gratisprinsessan

Jag brukar bli himla åksjuk ibland så då brukar jag lyssna på någon podd eller på avslappnande musik.
Mår jag inte illa och ska åka långt så gillar jag att läsa eller skriva ner alla lösa idéer och tanker i min bulletjournal :)

Svar: Just det, det brukar ju jag också bli. Ska ta en ipren innan tåget går. Det brukar hjälpa lite. Det där med bulletjournal... kanske borde testa det nån dag :)
Alexandra

#4 - yasmine

Jag har ca 1 timmes kollektivttrafiksresa till jobbet (och sen hem också) och brukar va ganska trött. Brukar mest (99%) bara lyssna på spotify. Vill inte slösa data så lyssnar i offlineläge. På det sättet vill jag inte heller kolla ex instagram. Börjat dessutom bara bli irriterad på instagram och sociala medier (använder dock bara IG numera) annars lägger jag även patiens på telefonen (även den i offlineläge!) då tränar jag åtminstone hjärnan och tiden går snabbt! =)

Svar: Skönt ändå :)
Alexandra