Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Så lyckas du på Instagram
Idag har jag kört en takeover på Influencers of Swedens Insta story igen. Jag pratade om hur vi gör för att lyckas på Instagram, eller snarare hur vi gör för att lyckas på våra kunders Instagramkonton.
Om ni vill höra hela storyn så klicka in er på deras Instagram, men jag tänkte ändå att jag här ska ge några konkreta tips på hur du kan tänka om du vill lyckas på Instagram:
Gör en strategi!
Börja med att göra en ministrategi där du tar reda på varför du vill finnas på Instagram. Vad är målet? Är det att få många följare och börja jobba som Influencer? Eller är det för att nära och kära ska kunna se vad ni i familjen hittar på om dagarna? Är det för att sälja en produkt? Vad är syftet helt enkelt. Ta reda på det innan du börjar. Eller innan du gör förändringen (Du kanske redan har ett konto)
Vem vill du nå? Är det 25-35-åriga tjejer som gillar skönhet eller är det mammor i en viss stad? Ja vem vill du nå helt enkelt? Bestäm dig för det. Om du vill fördjupa dig ordentligt så tycker jag att du ska föreställa dig tre personas och namnge dem för att verkligen förstå din målgrupp. Fundera ut vad varje persona har för intresse, vad hen läser, vad hen gillar och ogillar, hur hens ekonomi ser ut etc. Ju mer du fördjupar dig i varje persona - desto tydligare blir det att ta fram vad du ska dela för innehåll. Bestäm dig alltså också för vilken typ av innehåll du ska dela med dig av och försök hålla dig till det. 
Hur ska ditt flöde se ut?
Sen när det kommer till själva postandet av bilder - hur vill du att ditt flöde ska se ut? Vissa väljer att ha ett flöde som till exempel @lofsans har. Ganska personligt, med mycket energi och ingen direkt strategi över hur bilderna ska se ut. Det känns som att bilderna är tagna och utlagda "in the moment", och hon använder troligtvis olika (eller inga) filter. 
Andra väljer att ha ett flöde som vår gamla kollega Christin - @midiss. Hon har, som ni kan se, en väldigt tydlig strategi över hur bilderna ska se ut. Det är stylat, rosa och väldigt enhetligt. 
Inget av det här är rätt eller fel, bara två helt olika strategier. Bestäm dig för vilken strategi du vill ha när det kommer till ditt flöde. Tänk på att flödet är första intrycket många gånger!
Vill du se och höra fortsättningen på det här så får du gå in och kolla på @influencersse 
Har ni förresten fler Instagramtips? Hit me i såna fall 😍