Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

En dag på kontoret
Jag kör en gammal klassiker idag - Ett foto i timmen från min dag igår. 
05:45 
Dagen börjar med att jag går rakt upp i sängen och hoppar i det som ligger närmast till hands i klädväg, och går ut med Bruno.
07:00
Jag väcker barnen (dagens absolut jobbigaste) och får med nöd och näppe upp dem till frukosten, som jag har fixat. Jag har insett att på vardagar är det snabbast och smidigast att jag fixar frukost. 
Vi alla äter olika saker. Jag undrar hur länge jag kommer göra figurer och bokstäver på Alvins mackor. Kul om jag gör det när han, som 25-åring, kommer hem och hälsar på tillsammans med sin tjej 😂
08:00
Har kört Alvin till skolan och kommit till kontoret. Börjar dagen med att betala mängder av fakturor och rensar i stora pappershögen. Ångest, men så jäkla skönt när det är gjort. Har en liten hög kvar som vackert väntar på mig men eftersom den är så liten känns det lugnt. Ska bara se till att fixa den innan den växer.
09:00
Jag och Sanna har telefonmöte med en av våra kunder. Vi föreslår bland annat att vi ska börja jobba mer med målgruppsannonsering på Facebook (som jag håller på att fördjupa mig i). Det går inte att enbart växa organiskt i de sociala kanalerna, man måste också annonsera. Men jag måste ändå säga att vi är grymma som ser till att alla våra kunder faktiskt växer organiskt, fast det sägs vara omöjligt. 
10:00
Jag och Amanda går in i poddrummet för att göra en takeover på @influencersse. Den här gången pratar jag om "hur du lyckas på Instagram".
11:00 Jag skriver ett förslag till en av våra potentiellt nya kunder. Ett förslag på hur vi skulle kunna jobba tillsammans. Ger det till Sanna innan jag skickar det, dels för korrläsning men också för att se om jag har föreslagit ett bra pris utifrån det vi ska göra. Vi försöker räkna allt i timmar så att vi vet hur lång tid varje projekt tar, och kan ta betalt utifrån det.
12:00
Lunch! Vi äter oftast på kontoret. Igår blev det köttfärspaj enligt Sannas recept. Jag brukar fråga henne vad jag ska laga för mat och hon kommer alltid med bra förslag som är enkla nog att passa mig. 
13:00 Jag går ut på stan för att ha möte.
 
14:00
Jag börjar läsa igenom nya Svenskarna och Internet som precis har kommit ut, för att ta ut rolig och viktig statistik som vi kan dela i våra egna sociala kanaler. Jag bestämmer mig för att skriva ut hela rapporten på 134 sidor så att vi har den. Och inser att det är första gången på länge (eller nånsin) som vi ska ha papper på kontoret som vi ska spara. Vart lägger man det liksom? Och som den amatör jag tygligen är på skrivare så råkar jag få ut det i A3... tills jag lyckades stoppa det och istället få det i A4.
15:00 Vi gullar lite med Kotten, vår grannhund. Hur söt?
Sen diskuterar jag och Sanna igenom vad vi ska ta med från Svenskarna och Internet. Och hur vi ska sprida det. Vi kommer fram till att det blir bra att sprida det genom en Infogpraphic. Vi tänker att vi "slänger" ihop en snabb sådan...
... men det är mycket pill...
16:00
Vi håller fortfarande på med vår Infographic... Alvin ringer och säger att han vill gå hem själv från fritids. Hurra! Då har jag ingen exakt tid att passa eftersom Mio är hemma.
Sanna fixar och trixar med mallen och jag letar bilder... Den här bilden passar som header. Det är den bilden vi har på vår hemsida. Älskar den!
17:00
Nu börjar vi prata i termier som "Vi måste läras oss att sånt här tar tid..." Det har vi sagt ungeräfär 3,357 gånger förr...
Jag tankar energi i form av pepparkakor...
... men sticker sen hem, alldeles för sent, till mina hungriga små barn. 
18:15
Jag hämtar upp barnen hemma och åker till thai-restaurangen här i Limhamn och äter middag. Smidigt men inte jättegott om jag ska vara ärlig. Men det var mysigt att gå ut och äta.
20:00
Det sjuka är att nu tog kvällen lilksom slut. Vi kom hem, jag gick ut med Bruno och sen körde vi igenom Alvins sjukgymnastikpass som vi gör varje dag pga. hans stressfraktur i benet. Jag brukar lägga mig med Alvin och se på en serie på kvällarna, och sen är jag alldeles för trött för att göra någonting annat. Och så var det igår med. Jag är så sjukt trött just nu.
 
PS. Nästa gång jag kör en "Ett foto i timmen" så lovar jag att det ska vara en mer händelserik dag på kontoret. Jag som typ alltid har möten lyckades pricka in en nästintill mötesfri dag. 
#1 - Dorotea Pettersson, tidscoach

Jepp, det tar längre tid än man tror. Skapa en mall som ni sedan moddar varje gång.

Kul att följa med på en dag.

Svar: ja det ska vi göra! :)
Alexandra