Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Det var sista gången jag hade galaklänning
Jag var ju på gala i fredags. På Stora Influencerpriset. Det var en jätterolig, trevlig och social tillställning och jag är väldigt glad över att jag tog mig tid och åkte upp till Stockholm. Så klart jag gjorde det förresten, det var ju min poddpartner Linda som arrangerade den.
Hur som helst - jag hade lite klädbestyr inför galan eftersom Linda pratade på om galaklädsel. Riktig galaklädsel. Såna fina klänningar är ju inte alls min stil, jag tycker att det känns tantigt och... ja men inte alls min stil helt enkelt. Sen kan jag tycka att det är alldeles fantastiskt att kolla in alla andra snyggingar i deras klänningar, och nästan önska att jag också hade gillat det på mig själv - men det gör jag alltså inte. Men jag rycktes med och gjorde det som förväntades (av mig själv) - tog på mig en "fin" klänning.
Men så kom jag dit och såg så himlans många andra snygga tjejer i väldigt fina outfits. Som var galaaktiga (tror jag?) men som jag ändå verkligen gillade.
Angelica Lagergren till exempel. En klänning som var mycket mer snygg än "fin" galaklänningsaktig.
Och den här snyggingen, Johanna Kajson. Hon var helt klart kvällens snyggaste klädda. Älskar hennes paljettkostym (som tydligen kommer från HM. Den vill jag kolla in)
Margaux Dietz var också väldigt snygg i sin byxdress. Jag älskar byxdressar! Det är så mycket mer jag än långklänning.
Den här tjejen var också himla snygg i svarta byxor och supersnygg kavaj. Och så så klart med smycken och skor till som gjorde det galaaktigt. Annika Norman heter hon, (till vänster) och hon är stylist.
Ja, jag kan helt enkelt konstatera att jag inte är en galaklänningstyp utan i fortsättningen mycket hellre kör byxdress, kort klänning, paljettkostym eller liknande. Det är bara det att när det står "gala" så blir jag osäker och tänker att det måste vara långklänning. Måste det det? Vad är reglerna egentligen? Det är ju mycket roligare att klä sig i något som är ens egen stil än att klä ut sig. Typ. Så det var sista gången jag hade på mig galaklänning. Men hur är reglerna? Vet ni?
#1 - Jenn - Forever abroad

Känner verkligen också så, hellre hitta något som är mer jag än ”typiskt gala”. Jag tänker att kanske framför allt på denna typ av tillställningar där vi hyllar personer för vilka de är och där våra styrkor är att vi är unika typ? :) Om man ska gå på typ Nobelmiddagen får man kanske tänka lite mer innanför boxen tänker jag...

Svar: Ja så är det säkert! Nästa gång jag har den här klänningen kommer alltså att vara på Nobelmiddagen 👊🏼😂
Alexandra

#2 - Josefine

Ah jag tror galabegreppet blivit mer fritt och jag håller helt med dig att en cool vri som man säger på norska är mycket bättre. Att man känner sig snygg gör ju allt för hur kvällen blir. Att få vara personlig i sin stil gör så mycket, iallafall för mig :)

När det inte är en akademisk högtid ( jag var på en sån ifjol och slaktar tyvärr mångas til där... De körde liksom siden, paljetter oavsett ålder, nej det blir inte snyggt) så tycker jag man bara kan tänka väldigt festligt. Lite all in. Men sin egen stil.

KRAM

Svar: Ja du har så rätt! Nästa gång kör jag min stil. Så himla skönt. Men hallå, kan någon bjuda mig på en ny gala nu då?! ☺️ Kram
PS. Ser sååå fram emot vårt projekt!!
Alexandra

#3 - Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2

Du var så snygg! Men håller med galaklädesel är lite överskattat:)

Svar: Men TACK snälla 😘😘
Alexandra

#4 - Hanna Karlsson

Med tanke på hur fritt de andra tjejerna tolkat klädkoden så tänker jag att det finns stora utrymmen att svänga till det. Galaklänning är inte ett måste. :-) Jag tycker dock att du är jättesnygg i klänningen. :-)

Svar: Ja så är det ju... den här gången. Tänker bara att jag ska komma ihåg det till nästa gång också 😉
Och tack!! 😘
Alexandra

#5 - Mamma

Du är ju jättesöt i den men kan hålla med om att man kanske känner sig "friare" i en snygg byxdress.