Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Älskar att hösten är här 🍂
Förut var jag en person som hatade hösten, eftersom jag tyckte att den kom och tog över sommaren. Nu är det helt tvärtom - Jag älskar hösten!
  • Jag är mycket mer lugn och harmonisk på kvällar och helger eftersom det ofta är mörkt och mysigt och eventuellt också (ganska ofta) regnigt och blåsigt. På sommaren kan jag ibland tycka att det är stressande eftersom jag alltid måste vara ute när det är ljust och fint väder.
  • Tända ljus och te! Det är ju så himla mysigt att alltid ha en massa tända ljus omkring sig. Har börjat använda mycket mer "vanliga" ljus eftersom de brinner på ett helt annat (levande) sätt än värmeljus. 
  • Kläderna och skorna är sååå himla mycket finare på hösten. För det första så gillar jag inte att använda för mycket smycken och andra accessoarer på sommaren eftersom jag känner mig instängd i det när det är varmt, och för det andra så är höstkläderna väldigt mycket snyggare än sommarkläderna. Tänker framförallt på skinnjacka, boots, stickat, lager på lager, kort kjol med strumpbyxor och en collegetröja eller stickad tröja till. (På sommaren går jag inte med alltför kort kjol på kontoret eftersom man då har bara ben, men på hösten funkar det utmärkt eftersom jag har strumpbyxor).
  • Fredagsmys med barnen framför Idol. Älskar att kolla Idol med barnen ♡
  • Tid att fixa och pyssla i hemmet. På sommaren är det med nöd och näppe jag klarar att tvätta och dammsuga - jag vill liksom inte hänga för mycket inomhus, och bryr mig inte ens särskilt mycket - men på hösten är det jättemysigt att använda helgerna till att pyssla hemma. Och jag har lärt mig att se fixet som det härliga, och inte bara resultatet. För det är lönlöst att jaga resultatet (ett perfekt hem) eftersom det alltid finns nya saker att göra. Just nu håller jag på att fixa med tavlor (svårt) plus att jag ska pimpa min Stringhylla.
Den här väggen till exempel, ska ju så klart få några tavlor upphängda på sig.
  • Maten! Jag har mer lugn i kroppen till att stå vid spisen än på sommaren. På sommaren känns det som att måltiderna jagar oss. Att så fort vi har ätit frukost och börjat ta oss till stranden så är det dags att tänka på lunch. På hösten är det nästan tvärtom. Just den här hösten tänker jag att jag ska testa flera av Tuvessonskans rätter. Först ut är den här Halloumi-stroganoffen 😋
  • Läsa böcker! Just nu läser jag The Secret (igen). Eller nej, egentligen så läser jag ingenting just nu, nu, men jag gjorde det tills för ett tag sen. Ska ta upp den igen och börja läsa. Älskar The Secret. Tänker att när jag har läst den så ska jag läsa Fuck your fears av Johannes Hansen (som jag lyssnade på igår. Grym föreläsning)!
  • Bättre jobbflow! Det är mycket härlig energi i luften under hösten och jag får ofta inspiration till att sätta mig och göra nya, helt andra jobbsaker på kvällarna. "Andra" som i att göra sånt som inte står på min to do-lista. Saker som jag har gått och funderat på under sommarledigheten, men som jag inte har tagit tag i under de långa, ljusa dagarna. De får plöstligt utrymme under hösten.
Ja men hösten är faktiskt en väldigt mysig tid. Tända ljus, mörker och te är fina grejer, eller hur?
#1 - Ajli Müller

jag vill verkligen läsa The Secret, verkar sååå fascinerande. Tror du på The Secret?

Svar: Ja det gör jag och därför är jag inte en person som är rädd för att jag jinxar saker... Tänker tvärtom - att om jag säger och tror att det kommer att lyckas så gör det det. Och i värsta fall, om det inte skulle göra det, så blir inte fallet större bara för att jag har trott på det. Tror du på The Secret? :)
Alexandra

#2 - Ajli Müller

Oh, jag kan för lite för att svara, jag har inte läst den utan bara OM det. Men jag har gjort vision boards inför olika skeden i livet, det har väl lite med det att göra..? Jag ska läsa på om det när jag för chans :)

Svar: Det handlar om att ifall du vill något riktigt mycket och säger det högt så hjälper universum dig att få det... typ... Det där var väldigt förenklat och min egen tolkning. Läs den! Eller börja med att lyssna på Framgångspodden i det avsnitt där Johannes Hansen är med. Han har samma filosofi :)
Alexandra

#3 - yasmine

Hade det inte varit för kylan så... jag är alltid frusen och fryser lättare och mer än andra, även om jag klär mig varmt och i flera lager så fryser jag! Så det e nackdelen med hösten o vintern, annars håller jag med dig!

Svar: Jag håller med dig där... Är också väldigt frusen och gillar nog mest hösten inomhus :)
Alexandra