Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Podcastseminarie

Det har varit ännu en hysterisk dag. Jag hinner inte med allt jag ska på jobbet, jag har dåligt samvete för att jag inte hinner hänga en massa med barnen nu när de har lov, jag hinner inte hålla i ordning hemma och ja, livet känns helt enkelt som en enda lång to do-lista som bara blir längre och längre. Jag förstår inte hur jag ska hinna få ihop allt. Men det får jag ju alltid till slut. Allt kommer gå bra, jag vet ju det. Men jösses vad mycket det är just nu. Det är också himla kul, det måste jag säga, men jag önskar att jag hade kunnat dela mig i två delar, haft en assistent och en chaufför och en... ja jag vet inte vad. Fler av mig helt enkelt. Så fort podcastseminariet är över imorgon kan jag börja fokusera på offerter som ska iväg och utbildningarna som jag ska köra nästa vecka. Imorgon kväll har jag inte barnen heller så då kan jag jobba hur länge som helst. Planen är att jag då ska bli klar med allt utom utbildningarna. Men först - skönhetssömn, för imorgon ska jag upp extra tidigt. Ska hämta upp Sanna 06,45 nämligen.

(null)
Vi har gått igenom vårt seminarie två gånger idag. 
(null)
Jag pratar om podcasts generellt och Sanna pratar mer konkret om hur man gör för att starta en podd. 
(null)
Och till slut får jag tydligen nog... eller nåt. Don't ask 😂
(null)

Så här gör vi våra KeyNotes
När vi ska ha presenationer så gör jag KeyNotes, det vill säga visuella presenationer så att jag även har nånting att visa på en skärm. Jag själv tycker att det är väldigt tråkigt att sitta och läsa en massa text och grafer på PowerPoint eller KeyNote-presentationer och jobbar hellre med stora bilder och väldigt lite text. Själva presentationen är mer där för att det ska hända nånting och för att jag ska komma ihåg vad jag ska säga när. Den leder mig liksom genom föreläsningen. Jag brukar ladda ner gratisbilder på sajter som till exempel Pixabay, Pexels och Stocksnap och sen låter jag bilden fylla hela skärmen och lägger bara ytterst lite text över. Så här typ:
 
Varför ska man starta en podcast?
God morgon! Idag ska vi mötas tidigt på kontoret igen, jag och Sanna, eftersom vi ska gå igenom vårt podcastseminarie som vi ska ha imorgon. Vi har ett frukostseminarie (som är fullbokat, förutom att en person avbokade igår kväll så den platsen kan vi ju förstås fylla) om "Podcast för företag". Det passar visserligen alla som är intresserade av poddar men riktar sig alltså främst mot företag. För det är nämligen så att fler och fler företag börjar intressera sig för att starta podcast, och det är ju en utmärkt idé som en del av sin content marketing. 
Det finns några argument som gör att jag tycker att man borde satsa på en podcast (om man har tid och råd):
  1. 45% av de som hör om en sponsor i en podcast besöker den sponsorns hemsida (det är helt fantastiska siffror!)
  2. 43% av de som hör om en sponsor i en podcast överväger att göra ett köp (Också vansinnigt bra siffra)!
  3. Lyssnaren känner att hen lär känna den som poddar eftersom man ofta lyssnar på samma sätt som när man pratar med sina nära (genom hörlurar i telefonen)
  4. Lyssnaren känner större lojalitet än när hen läser en text.
  5. Det är lätt att övertyga med hjälp av röst, röstläge, ton, volym etc.
Ja men det är helt enkelt en lysande idé att producera en podcast! Men nu ska jag till kontoret och träffa Sanna och köra igenom vårt seminarie en sista gång. Önska oss lycka till :)
Källor: 
1 och 2: http://www.edisonresearch.com/podcast-research/
3 - 5: Mina egna antaganden som inte finns någon säker källa på, men som vi märker tydligt i vårt jobb.