Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Tips till bloggare: Det här är bra innehåll!
Idag har jag som sagt utbildat ett gäng människor i hur man jobbar för att nå ut i sociala medier. Mycket av fokuset ligger på innehåll och vad som är bra innehåll, så jag tänkte att jag ska tipsa er också om exakt just det.
Vi har gjort en del undersökningar på Mama Said och kommit fram till vad folk tycker är engagerande och bra innehåll. Så... voilà! Here we go:
 
1) Igenkännande. Det vill säga sånt som man känner igen från sitt eget liv. Ett bra exempel på det är den här Ikea-reklamen. Den har också nånting annat som vi gillar - nämligen att den 2) bygger på känslor. Finns det någon förälder som inte känner väldigt starkt när ni ser den här? (Fråga: Ni som inte är föräldrar - känner ni också väldigt starkt att ni skulle vilja krama den där lilla människan hårt?)
3) Ställningstagande. Visst är det mycket roligare att lyssna på någon som vågar sticka ut hakan och ta ställning? Jag älskar Oatlys ganska kaxiga sätt mot Arla och mjölkdebatten. Kolla till exempel den här videon, som är en direkt diss mot mjölk i skolorna.
4) Humor. Alla gillar ju att skratta, och man önskar ju att man hade samma talang som till exempel Clara Henry. Hon kan, precis som alla stand up-komiker, prata om saker som inte är ett dugg kul i sak, men ändå få oss till att kikna av skratt. 
 
Andra exempel på kuligt innehåll är Moas blogg Spiderchick. Älskar det här inlägget där hon beskriver ett ganska misslyckat försök till att podda, men som ändå resulterade i ett jättebra avsnitt av We are influencers. Lyssna här. 
5) Hållbara inlägg. Med det menar jag inlägg som håller länge och som är såna som många kan googla sig in till månad efter månad och i bästa fall även år efter år. Exempel på ett hållbart inlägg är det här: "9 tips till att lyckas på Instagram". Det har ingenting med min dag att göra, och det kommer in nya människor från googlesökningar varje dag.
6) Listor där någon redan har plockat ut guldkornen till en. Som till exempel det här inlägget som vi skrev häromdagen: "Fem sajter för gratisbilder". Det vill säga ett inlägg där vi har plockat ut fem bra (!) - för det är det som är grejen här, att det inte bara är en lista, utan att det är utvalda, bra sajter så att man själv slipper göra  jobbet att plocka ut dem. 
7) Guider. Det vill säga "how to"-guider som beskriver hur man gör nånting. Netonnet är duktiga på det. Man kan tycka att den här videon är svintrist, men oj så bra när man googlar "Installera en hårddisk" och hamnar där. Så bra!
Har ni tips på annat som är bra innehåll? Tipsa gärna i såna fall! Men nu, folket, så är det snart dags för mig att lägga mig och se på Glee (som vi gör varje kväll. Jag undrar hur många timmar Glee jag har sett 🤔 ) med Alvin. Jag har varit upp sen 04,20 i morse och behöver soooova.