Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Högt blodsocker
Vi var på diabetesmottagningen igår, och Mios HBA1C (långtidsvärde som talar om hur blodsockret har varit i kroppen de senaste tre (?) månaderna) ligger på 56, precis som förra gången. Gränsvärdet går vid 48. Att ligga över 48 är alltså inte bra för kroppen, utan att ha högt blodsocker innebär att blodet förgiftas, vilket känns så himla läskigt och jobbigt. Ju högre blodsocker, desto sämre för min älskade lille killes organ och välmående på sikt. Det är inte ovanligt att man ligger över 48 (tror jag) men både jag, Jonas och Mio sa redan från början att vi ska ha målet att alltid försöka ligga så lågt som möjligt. Det säger väl kanske alla. 
Men just nu, när han är sjuk i övrigt precis hela tiden, så är det omöjligt. Han har alldeles för höga blodsockervärden och det är så himla svårt att förstå sambandet ibland. Vissa dagar går det jättebra, medan det andra dagar, med till synes exakt samma förutsättningar, går jättedåligt.
Men så kom vi på en sak igår. Det var rena turen att jag nämnde att Mio har två stora "knölar" på magen. Knölar som man får av insulinet. Läkaren tittade och sa direkt "OJ! Där får du inte sticka mer på väldigt länge, Mio" Det blir liksom som knölar av insulinet. Så här ser det ut - fast värre på Mio. Så nu får han inte sticka där på ett år utan måste börja variera sig och sticka mer i benen, midjan, baksidan och så vidare. Hela grejen är att han måste, måste, måste variera ställe. Mio är ju väldigt spruträdd (han svimmar som sagt av rädsla ibland) så det har nog känts tryggt för honom att sticka på samma ställen hela tiden.
Min fina lilla kille ♡ Ingenting ska vara enkelt.
Hur som helst - detta kan vara en av orsakerna till att vi har haft så svårt att få till hans blodsockervärden, så nu hoppas vi på att det kommer att bli lite bättre i alla fall. Även om läkaren tror att de största orsakerna är att han är så stilla, att hans kropp är sjuk (då höjs blodsockret) och att han håller på att bli vuxen. 
 
#1 - Lars Gustafsson

Alexandra, det var så roligt att så många läser du utmärkta blogg. Om din och Mios vardag. Ert vardagsliv runt sjukdomar och glädje och sorg. Jag blev jätteglad när jag såg att du och diabetsia blivit nominerade i samma klass. Ni är båda i absolut topp klass. Någon av er vinner den klassen. Men det viktigaste är ändå att bemästra Mios sjukdom och dig själv

Svar: Tack snälla Lars!! :)
Alexandra

#2 - Anna

Vet precis hur det är med en dotter på 14 år med diabetes. Hon har också höga blodsockervärden just nu. Vill inte Mio ha pump? Då blir det inte så många stick och förhoppningsvis jämnare bs.

Svar: Jo det vill han, men han är så extremt allergisk mot klistret så det går inte... :( Har din dotter pump?
Alexandra

#3 - Carro

Det är jättesvårt att ligga runt 48. Jag hade 54 när jag kollade sist och enligt mig sköterska är det bra så oroa er inte för mycket :) Känner igen det där med att en period/dag ligger blodsockret jättebra och nästa är det upp och ner trots att man inte förändrat något..

Svar: Skönt att höra! Tack :)
Alexandra

#4 - Linda Wernersson

Hittade precis din blogg.
Har en 12-årig dotter som även hon har andra allvarliga sjukdomar inklusive diabetes. 💖💖

Svar: Hej, jag var inne och tittade i din blogg... Har du två små tjejer som är sjuka? Jag förstod inte riktigt vad det var men förstod att det verkar vara jobbigt för er ❤️
Alexandra

#5 - Anna

Vad trist att Mio inte tål klistret till pumpen. Vår dotter vill tyvärr inte använda pumpen just nu utan tar sprutor. Det är en känslig ålder då hon inte vill visa sin diabetes. Vi försöker få henne till att använda pumpen men hon vägrar😣.

Svar: Vad trist :( Hur gammal är hon? Vad synd att hon känner så :(
Alexandra