Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

Om vem jag skulle anställa
Jag har ju ett företag som heter Mama Said Media, det tror jag att de flesta av er som läser min blogg har koll på. Just nu är vi inte inne i en fas där vi ska rekrytera men jag tänker ändå berätta om hur vi tänker när vi anställer. Vi jobbar med innehåll och sociala medier, och inom det så finns det fyra delar som vi måste behärska:
 1. Sociala medier (med allt vad det innebär)
 2. Skriva 
 3. Bild och layout (till viss del)
 4. Podcastredigering
Vissa av oss är duktigare på sociala medier och andra på att skriva. När vi ska anställa så tittar vi först på vad det är vi behöver... är det en person som kommer behöva skriva mycket eller är det en person som ska jobba i de sociala medierna? Det bästa är givetvis om vi kan få både och i en och samma person, men förutom kompetensen då, vad krävs då?
Jag skulle säga att engagemanget och kärleken till företaget är något av det viktigaste. Givetvis måste man först och främst ha kompetensen, men engagemanget är banne mig nästan lika viktigt. Att ha kärlek till ett företag innebär inte att man måste jobba ihjäl sig eller sätta sig själv och sina nära åt sidan, utan mer att du verkligen har hjärta för det du gör och för den du arbetar för. Har man det engagemanget och dessutom en vilja av att lära sig och utvecklas, ja men då är man typ hemma om man ska jobba hos oss. 
Man kan lära sig det mesta, men det finns ingen annan än en själv som kan hitta motivation och engagemang, så därför är det viktigt att man har det i sig. 
Det finns människor som bara är engagerade i sig själva och som strålar även när de jobbar med att städa toaletterna på Mc Donalds. De människorna ser jag upp till. Det är de som går långt! De som tar ansvar för sin egen lycka och motivation. Ja men nu tror jag att ni har förstått att det där med engagemang är viktigt för mig. Och kompetensen förstås. Men förutom det då? Jo men det finns några andra egenskaper som jag också värdesätter och faktiskt kräver.
 • Lojal (finns inget värre än folk som drar smålögner titt som tätt. De kan man ju inte lita på, och varför behöver man ens dra smålögner? Jag gillar när man är ärlig och kastar upp saker på bordet. Är det något som skaver så får man lösa det).
 • Humor (det behöver inte vara en stå upp-komiker men hen bör har lite glimten i ögat i alla fall)
 • Vilja av att utvecklas (det är så trist med folk som "redan kan allt" och som vägrar ta till sig nåt nytt).
 • Tempo (vi har ett ganska högt tempo så det är bra om man är någorlunda snabb)
 • Skinn på näsan (jo men det gäller även för killar. Det jag menar är att det är svårt att jobba med folk som är väldigt lättkränkta och som man måste tassa på tå för)
 • Självförtroende (man måste våga kasta sig ut i helt nya saker ibland. För det gör vi ofta!)
 • Learning by doing-mentalitet (Givetvis får man upplärning när man börjar hos oss, men ofta lär man sig bäst av att testa själv)
 • Flexibel (Man kan kastas mellan flera olika projekt under en och samma dag eftersom vi jobbar med många olika kunder) 
Hur tänker ni? Hur vill ni att era kollegor ska vara?