Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

Misslyckanden
Jag och Linda har precis poddat. I det här avsnittet pratade vi om misslyckanden, och för min del så är det framförallt två saker som jag ser som misslyckanden i mitt entreprenörskap:
1) Att starta företag med fel person. Fel person innebär inte att det behöver vara något fel på hen, men att det liksom inte funkar. I det här fallet så var det när jag startade Foap tillsammans med min medgrundare. Vi jobbade så otroligt hårt för att ta in många miljoner i kapital från både affärsänglar och riskkapitalbolag, och vi gjorde ett fantastiskt jobb för att nå ut i hela världen. Och när vi syntes i precis alla tidningar du kan tänka dig - Fast Company, Techcrunch, Mashable (som till och med gjorde en video om tjänsten) och till och med i internationell TV på CNN - ja men då var vi verkligen lyckliga.
Kan ni tänka er trafiken till appen och sajten? Det var helt fantastiskt att vår lilla bebis mottogs med sånt engagemang från hela västvärlden, och därför var det extra tungt att lämna... för det var det jag till slut tvingades göra. Jag lämnade eftersom jag mådde svindåligt av klimatet mellan mig och min medgrundare, och eftersom jag under alltför lång tid hade burit "problem och humörsvängningar" på mina axlar. Och där kommer vi in på misstag två:
2) Att bära problem på mina axlar för att "bevara husefriden".  Jag bar det här under alldeles för lång tid på mina axlar, så att jag - när jag bestämde mig för att hoppa av (det berättar jag mer om i podden) mådde så otroligt dåligt och hade noll energi kvar. Jag kommer aldrig igen låta någon annans humör eller dagsform påverka mitt liv och min vardag. Om någon annan går bananas så är det hens problem, inte mitt, och något som hen själv får stå för. Jag kommer aldrig göra det igen. Det kostar för mycket.
Vi pratar också om hur jobbigt det är att misslyckas men hur inspirerade vi blir av folk som, utan att komma med ursäkter, pratar om sina misslyckanden. Man vill ju liksom kunna relatera...
Ja men det här var ett smakprov av det som kommer i podden... som kommer ut nu ikväll. Lyssna gärna. Här eller i din podcastapp.
Hur funkar ni förresten? Tycker ni också att det är skönt att få höra om andras misslyckanden och tillkortakommanden?
#1 - Stina

Hej,

Kul med er podd! Jag har precis börjat lyssn. I ert första avsnitt säger du att du ska ta upp varför ni slutade med entreprenörskapspodden och vad som gick fel där. Gör du det i något avsnitt? Hade varit mycket intressant och lärorikt att höra! Tack.

Svar: Hej Stina,Det ska vi prata om nån gång :) Tack för input.
Alexandra