Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

Häng med oss live och prata Trendspaning!
Vad tycker ni om livetjänster? Vi har kört live på Instagram en gång i veckan i cirka en månad nu. På Mama Said alltså. Ämnena har varierat, från början var det mer samtal mellan oss och de som tittade - och vi svarade på frågor - men sen bestämde vi ett specifikt ämne till varje gång.
Vi har pratat om Sociala medier, podcasts, Instagram och mycket annat. Vi bestämde oss för att köra varje onsdag klockan 11,30 med förhoppning om att folk ska komma ihåg den tiden och därmed återkomma vecka efter vecka. 
Hur har det gått då? Jo men från början ökade vi, jag tror att det var de två, tre första gångerna, och sen dess har vi legat konstant och till och med minskat lite. Jag tror dels att det beror på vilket ämne vi har, och dels på hur duktiga vi är på att promota det inför
Men sen tror jag att det finns en tredje del i det här också - kanske den viktigaste - och det är att det gäller att vara ihärdig och fortsätta. Jag tror att vi ska se till att göra riktigt bra grejer, liksom fokusera på att göra vår grej jäkligt bra och därmed bjussa på bra och relevant innehåll, och inte bry oss så mycket om statistiken. För det är alltid så... man får en rejäl boost i början, och sen när det dalar lite så är det så lätt att tänka "Äsch, vi har inte så många läsare/ tittare/ lyssnare ändå så vi kanske inte ska ha lika hög frekvens". Känner ni igen det? Visst är det väl så att när man får ett ökat läsarantal i bloggen så får man en kick? Och på samma sätt kan det vara trist när det dalar eller står stilla. Eller? Hur tänker ni?
Hur som helst - vi har beslutat att köra på ett tag och se när kurvan pekar uppåt igen. Det ska bli kul att se hur lång tid det tar - för ja, vi är så självsäkra att vi tror att det kommer ske. Vi har faktiskt riktigt bra innehåll att bjussa på, så på onsdag kör vi igen. Klockan 11,30 kommer vi prata om trender. Vad kommer härnäst? Vad kommer vi få se mycket av under 2017? Häng med vetja! Vi vill gärna ha lite mer tvåvägskommunikation den här gången, så prata gärna med oss om du ändå tittar. Du hittar oss här - @mamasaidmedia heter vi på Instagram.