Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

För att tjäna mer pengar...
Det här med att driva en konsultverksamhet (usch vad jag ogillar det ordet förresten... konsult. Det låter så himla säljigt och... ja men dåligt på nåt sätt. Men ja, det är ju ändå det vi gör på Mama Said även om vi har gått ifrån timdebitering. Vi debiterar mer per projekt och grej som vi gör, men nånstans så måste vi ändå internt räkna ungefär hur mycket tid det tar) har både sina för- och nackdelar.
Fördelen är att man kan komma igång direkt, utan att ha något kapital eftersom man använder mantimmar - eller i vårt fall kvinnotimmar - för att leverera.
Nackdelen är att ju mer man får att göra desto fler måste man anställa. Så man tjänar liksom aldrig mer... för ju fler intäkter desto fler utgifter. Och risken finns ju alltid att kunder betalar sent eller att de säger upp ett avtal. Och då står man där med personal som ska ha löner. 
Jag funderar mycket på det här eftersom jag ogärna vill att vi ska växa och bli stora i antal anställda, men däremot gärna bli mer lönsamma och kunna erbjuda högre löner, härliga förmåner och vidareutveckling för alla anställda. 
Så jag tänker att jag vill göra någonting som är mer skalbart. Som när det väl är klart kan säljas om och om igen. Och jag vill inte ge mig in i techbranschen igen. Jag orkar verkligen inte hålla på och vara beroende av utvecklare och produkter som tar lång tid att bygga. Eller deala med affärsänglar. Det känns som att jag är klar med det. I alla fall för nu. Nej, det jag tänker är att jag vill skapa webbutbildningar, i det som vi redan säljer, det vill säga Sociala medier, Social Selling, Så gör du en Sociala medier-strategi, Podcast som marknadsföringskanal och så vidare. Vad tror ni? Och vilken plattform ska jag använda? Den enda som jag har testat är Coursio. Finns det fler? Har ni nåt tips kanske? Tar tacksamt emot i såna fall.