Alexandra - en blogg om sociala medier & entreprenörskap

Back in business
Inte för att jag inte var in business igår - det var jag ju delvis - men idag var jag tillbaka på kontoret. Äääälskar att vara på kontoret, och äääälskar mina kollegor. Får så mycket energi av dem. Dagen började med att jag hade ett långt telefonmöte med en av våra kunder. Jag är med i deras marknadsgrupp så vi pratade om sånt som vi i vårt gäng har rätt så mycket med att göra. Vi i kommunikationsgänget alltså, som de kallar oss. Det är en av våra första kunder och vi fungerar som deras kommunikationsavdelning och har en väldigt nära relation till dem. 
Efter det mötet drog jag med mig Mandy ner i restaurangen. Ville vara effektiv så hon hängde med på min lunch så att vi samtidigt kunde prata om en massa jobbgrejer som vi behövde prata om. 
De få gånger som jag inte äter Holy Greens-sallader till lunch så brukar jag äta getostsallad i huset där vi sitter. Den är definitivt inte ett dumt alternativt. Tvärtom måste jag säga.
Sen gick jag och Sanna och hade ett annat avstämningsmöte. Hon är ansvarig för kunden som jag hade telefonmöte med på morgonen, så jag ville breifa henne lite. Och samtidigt så luftade jag mina tankar från mitt möte igår. Ja jag hade nåt slags möte med mig själv där jag kom fram till en massa saker om Mama Said och vår framtid. Mer om det i ett annat inlägg.
Jag har också poddat idag. Med Linda. Vi pratade om ekonomi och pengar och hur vi egentligen inte alls är typerna som borde prata om det. Det är inte vår starka sida men ändå måste vi ju tampas med det varje dag i våra företag. Jag berättar om hur tufft det är ibland med just likviditet och att få ihop det. Ja det är ett ganska jobbigt ämne eftersom jag längtar mer än nånsin tills vi är 100% i balans. Det kostade en hel del att lägga ner mitt förra företag och det har tagit rätt lång tid att komma ikapp. Men snart så... Hur som helst - allt det här pratar vi om i podden som kommer ut på torsdag. 
Eftersom Linda skulle ha lunchmöte med självaste Therese Lindgren så dissade hon vår veckovisa poddtid - vilket resulterade i att poddrummet var upptaget (vi hyr ut det ibland) och jag fick sitta i nåt slags kupéliknande rum. Man känner sig väldigt ensam i ett sånt avlångt rum men jag måste ändå säga att poddinspelningen gick riktigt bra. Jag tycker att det blev en bra podd.
Ja även om vi pratade om det lite obkväma ämnet ekonomi & pengar. 
Och nu... nu har vi kommit till en av de bästa stunderna på dagen. Den när jag har hämtat och lämnat barnen (det är bara jag som har bil så varje gång de är hos sin pappa så har jag enormt mycket med logistiken. Det får vara så nu, vi kan inte lösa det på annat sätt, men det innebär att jag kör omkring i över en timme om dagen...) och sätter mig vid datorn hemma, för att jobba klart. Med en Holy Greens-sallad som sällskap förstås. Mums! (och 100% njutning).
Ja men det är väldigt sällan jag är helt ensam och jag behöver verkligen det. Älskar att vara bland människor men behöver som sagt små pauser ibland. 
Och snart kommer näst bästa stunden på dagen: Sh'bam!