Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Live-sända på Instagram
Hur är det med er? Har ni testat att livesända på Instagram ännu? Jag tänker ofta att "Äsch, vem kommer hinna uppfatta det just nu liksom?" men är förstås väldigt sugen på att testa ändå. Och med testa menar jag ge det en ärlig chans för att se om kurvan liksom kommer att peka uppåt efterhand som vi livesänder. Så det måste vi börja göra på Mama Said. Jag har tittat på ganska många livesändningar och har kommit fram till några saker som vi ska tänka på:
  • Gå ut hårt direkt! Get to the point inom loppet av sju sekunder! Man brukar säga att man har sju sekunder på sig att ge ett första intryck - och jag gissar att det är ungefär detsamma när det kommer till livesändningar. Jag har kollat in mitt eget - och andras beteende - och vi är inte tålmodiga utan går lätt vidare om det inte finns nåt som fångar direkt.
  • Inkludera tittarna. Typ "Nej men heej, där loggar du in Linda, hej hej"... typ så, så att tittarna känner sig välkomna (och inte vågar lämna i första taget ;) )
  • Ha en plan för vad vi ska säga. Inte bara pladdra på planlöst - det blir snabbt ointressant. 
  • Inte ha för mycket annat ljud (musik) i bakgrunden - det är jobbigt att lyssna på.
Vad säger ni - har ni livesänt än? Eller tittat på livesändningar? Vad tycker ni? Har ni fler tips kanske? Hit me!
Annars, om ni hellre vill ha ett smakprov från kontoret så kan ni kolla in våra två senaste Insta stories här:
 
Men nu ska jag ta den här lille killen - som inte alls förstod frågan "Ska du gå ner så där till garaget?" till sängs. 
 
 
Work it!
Idag är vi typ bara halva styrkan här på kontoret. Sanna, den stackaren, opererades igår - och även om hon mår förhållandevis bra så är hon förstås inte här. Och så har vi Christin som är hemma med en liten sjukling. Det är sånt som händer och som man alltid ska räkna med, men oj vad många saker man står lite lätt handfallen inför. Hur loggar man in där? Vad är det för lösenord? Vad blev sagt med den kunden? Vem ligger bollen hos? Och så vidare. Så vi längtar verkligen tills våra kära kollegor är tillbaka igen. Inte bara för att de behövs jobbmässigt - utan även för att vi gillar dem och saknar dem förstås. Lärdom: Se till att fler än en person kan administrativa saker kring våra kunder.
Min dag har mest bestått av möten, möten och möten. Och så har jag spelat in några sekunders poddsnack om vår sponsor Swedbank. 
Ja men vi är sååå stolta över att de sponsrar vår podcast "På Insidan", och imorgon kommer ett avsnitt om "hur man tar in investering" ut. Lyssna gärna på det. Och kan ni inte vänta tills dess så kanske ni hellre vill lyssna på Louise Torsvik från Sweden Models. Hon berättar om modellkarriären behind the scenes. Här kan ni lyssna på det avsnittet.
Om en liten stund ska jag in i poddrummet igen och intervjua en kille från en stor digital byrå - och vi kommer att prata om just det här med att bli en stor digital byrå och vad som krävs för att man ska kunna överleva i framtiden som byrå. Hoppas att han inte "dödar" vår lilla byrå i sin spaning... 😁
Sen blir det fuuuull fart hemåt. Alvin ska hämtas, mat ska lagas (vad för mat???) och sen är det fotbollsträning och PT-kund. Jag har ju alltid PT-kunder på fredagar, men eftersom jag var på event i fredags så blir det några som trillar över till andra dagar. 
Yin yoga
Jag tränar (minst) fyra styrkepass i veckan (knäböj, marklyft, bänkpress och militärpress + assisterande övningar) plus att jag kör Sh'bam och numera även BodyJam ett par gånger i veckan. Så det här med att få till BodyBalance och Yoga-pass är lite svårt. Jag hinner liksom inte riktigt, men vill ändå träna det för rörligheten och balansens skull, alltså inte för styrkans skull. Visst, coreträningen är också väldigt bra - och mycket roligare än när man gör det själv - på yoga-liknande pass,  men det är ändå rörlighet och balans som lockar mig mest. Så nu har jag kommit på att jag ska köra Yin yoga själv hemma.
Yin yoga är (förbered er nu på en högst amatörmässig beskrivning) väldigt lugnt och har inte med styrka att göra, utan snarare om att man ska stanna i samma, stretchande, position under en lång stund. Jag började testa lite igår men har inte riktigt hittat nån favoritkanal på YouTube än. Kanske någon av er har tips? Tänker att jag ska testa den här nu innan jag går och kör BodyJam.
Igår körde jag bara tio minuter och med mest fokus på höfter. Grejen är alltså att man ska ligga i positionerna under ganska lång tid. Gärna flera minuter tror jag - och sen sjunka ner mer och mer efter hand.
 
Och idag testar jag alltså den här videon. Återkommer med feedback.
PS. Just det... har jag sagt att jag har ett alldeles eget konto på Instagram för bara träning? Jag finns på @alexandrapersonaltrainer där. Mitt vanliga konto - @alexandrabylund innehåller rätt mycket blandat och rätt så lite träning.