Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Busy Mondays!
Måndagar är alltid väldigt busy och produktiva dagar. Fast samtidigt inte alls produktiva kan jag känna eftersom jag knappt öppnar min egen dator. Allt fokus ligger på att planera och kicka igång veckan tillsammans med mina kollegor, och vi har hittat en fantastisk form tycker jag - som gör att alla sen har väldigt tydlig och bra koll hela veckan på vad de ska göra.
Det som är lite speciellt just nu dock är att vi utöver allt annat har två nya kunder som vi har börjat jobba med. Vissa tar det lite längre tid att komma igång med och man ska inte underskatta den tiden det faktiskt tar... att just komma igång. För det är som mest tidsineffektivt i början, innan vi har helt klart för oss exakt hur vi ska jobba med just den här kunden. Men det är kul! Två nya kunder är faktiskt svinkul! 
Vi börjar alla måndagar med ett lååångt möte där vi går igenom alla våra kunder och vad vi ska göra för dem i veckan. Mötet har vi i vårt älskade poddrum.
Efter det brukar vi köra Skype- eller telefonmöten med några av våra kunder. Mest för att informera dem om vad vi har för planer, men också lyssna på vad de har för önskemål förstås. Mycket av vårt jobb handlar ju om att skapa och sprida content i sociala medier.
Till lunchen gick jag (som vanligt) in på Holy Greens hemsida för att beställa sallader. Jag brukar alltid skriva som en kommentar att jag vill byta ut lök mot edamamebönor, men eftersom jag gjorde det här samtidigt som vi hade möte (det blir sällan bra när man gör två saker samtidigt) så råkade jag klicka vidare efter att bara ha skrivit "Alla Caesar ska vara..." Huuuuur glad tror ni att jag blev när de ringde mig en timme senare och sa "Du har skrivit en halv mening, men vi gissar att du menar att du ville ha utan lök och istället med Edamamebönor?" Hrmm... hur ofta jag har beställt där? Ofta.
Sen, när alla möten var klara, så stack jag, Sanna och Zandra iväg på ett spontanmöte hos en potentiell kund. De hade världens coolaste kontor, och vi hade mötet i något som var den största soffa jag har sett. Ääääälskar deras kontor. Och de där stora fönstrena som täcker hela väggen... ja men de är rätt ut mot hamnen och vattnet.
Jag hade visst en liten stund vid min dator idag, men den var väldigt liten.
Packade upp mitt favvote just nu: Rabarber & Vanilj.
Sen vrålkörde jag och Mandy ett race med artikelidéer och intervjufrågor tills imorgon. För en kunds räkning alltså. Och Mandy tog en selfie mitt i allt fotograferande av mig. "Någon rättvisa får det minsann vara här".
När jag kom hem fick jag den här bilden av Mandy... #Förvirrad Ja men alltså jag åt upp dagens lunch men hade köpt en till imorgon också eftersom de ändå körde ut.
På tal om intervjufrågor förresten - imorgon ska jag bli intervjuad av en tidning, det ska vara något slags porträtt av en "inspirerande Malmöbo". Men det är oceaner av tid tills dess känns det som... för innan det ska jag rota fram alla paket som jag har köpt till min lilla födelsedagskille, och slå in dem, blåsa ballonger och förbereda annat kalasigt. Mio fyller nämligen år imorgon! Eftersom han har diabetes är det svårt att lyxa till det alltför mycket med frukosten men jag har ändå varit och köpt melon, blåbär och hallon - och fixat hans favoritbröd + pålägg, så det blir nog bra. Men nu - tvagning av liten kille som just har kommit hem från fotbollen. Hur är era måndagar? Är det så för de flesta, att just måndagar är en väldigt busy dag?