Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Intervjudag och 80-talsmiddag
Dagen har flugit iväg i en rasande fart. Mio och Alvin var ju i skolan, så det var en helt vanlig dag på kontoret. Förutom att jag fick besök av en journalist från Sydsvenskans gratistidning Hallå. Hon gjorde en intervju med mig, som ska landa i nåt slags porträtt i tidningen. 
Hon tog massor av bilder. Först inomhus, i det här fantastiska växtrummet där hela väggen består av levande växter så att man när man kommer in tror att man har hamnat i en tropisk miljö. Så härligt!
Efter ett tag sa min kollega Christin, som var med och fotade hela spektaklet att jag skulle räta på ryggen. Säckade väl ihop där i de sköna stolarna ett tag.
Ibland, när man fotas så där under en ganska lång stund, så blir leendet så otrooooligt stelt. Så jag försökte ladda om.
Sen gick vi ut (i kylan).
 
Bytte bakgrund lite då och då.
Laddade om.
Och sen var hon nöjd. Hoppas att jag också blir det. Visar resultatet sen när det kommer ut. 
På kvällen var vi och åt en riktig gammal 80-talsklassiker tillsammans med mamma och pappa Jonas - nämligen Fondue. Himla kul koncept ju. Och bra mat för barnen. Födelsedagen blev allt i allt väldigt lyckad, och då har jag inte ens berättat om en väldigt rolig grej: Jag skrev kontrakt på en ny lägenhet idag. Vi har bott här i 8 år (!) så det blir en stor (och fantastisk) grej att flytta. Men mer om det en annan gång. Ska berätta hela storyn...
Min älskade lille kille är inte så liten längre
För exakt 13 år sen (eller ja det var ju 13 år och 1 dag sen eftersom han behagade titta ut den enda dagen på året som bara finns vart fjärde år - den 29 februari, men nu har vi bestämt oss för att det är den 28:e han blir firad alla andra år så glöm det för en liten stund) så bestämde sig världens finaste lilla kille för att komma med buller och brak. Klockan 07,08 ringde vi ambulans - klockan 07,41 föddes han. Det var bara ren tur att han föddes inne på sjuhkhuset och enbart tack vare att vi bodde så nära.
Hur som helst - ut kom världens finaste, varmaste, charmigaste, mest omtänksamma lilla unge. Jo men han är faktiskt allt det där. På riktigt. Ja ja, jag vet att jag inte kan vara objektiv som mamma men tro mig - han är fantastisk på så många sätt min lilla kille. Och på tal om liten, så är han ju inte det längre, han är ju stor. 13 år! Samtidigt så är han fortfarande en liten, liten kille - speciellt när han under långa perioder är sjuk. Då finns det inte mycket "stor kille" i honom, utan snarare är han en väldigt liten och närhetstörstande kille som bara vill vara nära sin familj.
Det bästa med dagen idag är att Mio är frisk och mår bra. Han har varit bra sen vi ställde om shunten för ett par veckor sen och jag vill bara skrika ut min lycka. Hoppas det här håller i sig länge nu - men framförallt... vad underbart att han får fira sin dag frisk!
Jag och Alvin gick upp tidigt och dukade fram Mios favvisfrukost: bär, melon och färska bullar. Tyvärr måste vi reglera det ganska mycket och kan inte gå loss fullständigt, med tanke på hans diabetes, men det blev bra ändå.
 
 
Grattis på födelsedagen min älskade lille kille ❤️
Busy Mondays!
Måndagar är alltid väldigt busy och produktiva dagar. Fast samtidigt inte alls produktiva kan jag känna eftersom jag knappt öppnar min egen dator. Allt fokus ligger på att planera och kicka igång veckan tillsammans med mina kollegor, och vi har hittat en fantastisk form tycker jag - som gör att alla sen har väldigt tydlig och bra koll hela veckan på vad de ska göra.
Det som är lite speciellt just nu dock är att vi utöver allt annat har två nya kunder som vi har börjat jobba med. Vissa tar det lite längre tid att komma igång med och man ska inte underskatta den tiden det faktiskt tar... att just komma igång. För det är som mest tidsineffektivt i början, innan vi har helt klart för oss exakt hur vi ska jobba med just den här kunden. Men det är kul! Två nya kunder är faktiskt svinkul! 
Vi börjar alla måndagar med ett lååångt möte där vi går igenom alla våra kunder och vad vi ska göra för dem i veckan. Mötet har vi i vårt älskade poddrum.
Efter det brukar vi köra Skype- eller telefonmöten med några av våra kunder. Mest för att informera dem om vad vi har för planer, men också lyssna på vad de har för önskemål förstås. Mycket av vårt jobb handlar ju om att skapa och sprida content i sociala medier.
Till lunchen gick jag (som vanligt) in på Holy Greens hemsida för att beställa sallader. Jag brukar alltid skriva som en kommentar att jag vill byta ut lök mot edamamebönor, men eftersom jag gjorde det här samtidigt som vi hade möte (det blir sällan bra när man gör två saker samtidigt) så råkade jag klicka vidare efter att bara ha skrivit "Alla Caesar ska vara..." Huuuuur glad tror ni att jag blev när de ringde mig en timme senare och sa "Du har skrivit en halv mening, men vi gissar att du menar att du ville ha utan lök och istället med Edamamebönor?" Hrmm... hur ofta jag har beställt där? Ofta.
Sen, när alla möten var klara, så stack jag, Sanna och Zandra iväg på ett spontanmöte hos en potentiell kund. De hade världens coolaste kontor, och vi hade mötet i något som var den största soffa jag har sett. Ääääälskar deras kontor. Och de där stora fönstrena som täcker hela väggen... ja men de är rätt ut mot hamnen och vattnet.
Jag hade visst en liten stund vid min dator idag, men den var väldigt liten.
Packade upp mitt favvote just nu: Rabarber & Vanilj.
Sen vrålkörde jag och Mandy ett race med artikelidéer och intervjufrågor tills imorgon. För en kunds räkning alltså. Och Mandy tog en selfie mitt i allt fotograferande av mig. "Någon rättvisa får det minsann vara här".
När jag kom hem fick jag den här bilden av Mandy... #Förvirrad Ja men alltså jag åt upp dagens lunch men hade köpt en till imorgon också eftersom de ändå körde ut.
På tal om intervjufrågor förresten - imorgon ska jag bli intervjuad av en tidning, det ska vara något slags porträtt av en "inspirerande Malmöbo". Men det är oceaner av tid tills dess känns det som... för innan det ska jag rota fram alla paket som jag har köpt till min lilla födelsedagskille, och slå in dem, blåsa ballonger och förbereda annat kalasigt. Mio fyller nämligen år imorgon! Eftersom han har diabetes är det svårt att lyxa till det alltför mycket med frukosten men jag har ändå varit och köpt melon, blåbär och hallon - och fixat hans favoritbröd + pålägg, så det blir nog bra. Men nu - tvagning av liten kille som just har kommit hem från fotbollen. Hur är era måndagar? Är det så för de flesta, att just måndagar är en väldigt busy dag?