Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Saker som en diabetiker uppskattar
Ända sen Mio fick diabetes 1 så har han undvikit söta drycker och fruktyoghurt eftersom det typ bara är socker i dem, men så igår så köpte jag hem blåbärs-Proviva. Han har alltid älskat blåbär och jag vet att han älskar Proviva, så jag tänkte att han, nu under julledigheten, när jag ändå är hemma ska få dricka det när han är låg. Vanligtvis när han är låg så tar han Dextrosol. Det är en diabetikers viktigaste medicin tillsammans med insulinet. Vi har fått det inpräntat sen den dagen han fick diabetes att det är Dextrosol man äter när man är låg, inte godis eller annat sött. Det är liksom inte medicin. Så vi har hållt oss till det. Men jag vet att många andra diabetiker tar en isglass, äter godis eller dricker nåt sött istället. Jag tycker bara att det är så svårt att dosera, och så har vi som sagt fått det inpräntat från start att det är druvsocker som gäller. 
Men så igår när han var låg så fick han ett stort glas blåbärs-Proviva - och han tyckte att det var SÅ gott! Min lilla kille♡
Han kom, efter att han hade druckit upp det, och verkligen förklarade hur gott det var. Vissa saker är lyx för en diabetiker, och Mio har verkligen blivit en person som uppskattar sånt som ett glas blåbärs-Proviva. Vi "vanliga" tänker sällan över vad vi dricker. Det är precis som att vi tror att det vi dricker inte räknas, men det är väldigt mycket socker och kalorier i de allra flesta drycker, och den där frukostjuicen som ofta står på bordet... vi kan lika gärna dricka saft. Sånt vet man som diabetiker. 
Min fina lilla kille som har blivit så stor ♡