Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

☆ Lucka nummer 18: När är balansen i livet perfekt enligt mig
God morgon! Det här med balans... det tjatas väldigt mycket om det och ibland tror jag nästan att själva grejen att hitta balans kan vara stressande. Förstår ni hur jag menar? För hur lätt är det med balans när det är svinmycket att göra på jobbet? När det snart är jul och allt ska fixas? Då springer man omkring som en iller. Eller på semestern när allt är lugnt och harmoniskt? Då gör man istället ingenting. Ja men det är ofta så att det blir mycket av det ena eller det andra. Och då är det ju inte balans, eller hur?
Men jag är ändå en person som hela tiden, av mig själv tror jag, jagar balans. Jag har inte någon särskild strategi för att skapa balans i livet, men jag är nog typen som ofta försöker boka in luft mellan möten, som inte bokar någonting på kvällar och helger om jag vet att jag har extremt mycket på jobbet, som startar nåt litet projekt om jag har för lång semester och så vidare. Det kommer liksom naturligt. Men å andra sidan så har jag en tendens att ta på mig alldeles för mycket. Det är precis som att jag tror att jag kan göra flera saker samtidigt, och jag har lätt för att försaka mig själv till förmån för alla arbetsuppgifter som ska göras. Det är dåligt, och jag jobbar för att bli bättre på det.
Tack och lov så har jag min träning, även om den också har varit lite åsidosatt i höst. Jag försöker även få till balans, och rörlighetsträning tio minuter om dagen hemma.
Men okej, om jag ska gå in i hur jag skulle vilja att livet skulle se ut så för att ha en perfekt balans, så skulle det vara så här:
Jag skulle vilja jobba ganska mycket med sånt som jag tycker är kul (sånt som jag gör nu alltså), men aldrig så mycket att jag blir så trött att jag känner mig trasig i kroppen och nästan gråter av utmattning. Men ändå jobba hårt emellanåt alltså, fast med lediga helger och kvällar, oftast i alla fall. 
Jag vill vara mycket med barnen, men samtidigt ha egentid där ingenting är bestämt. Dagar då jag kommer hem och inte har en massa matkassar, väskor och trötta och hungriga barn med mig så får jag en enorm frihetskänsla i kroppen. Jag behöver inte laga mat om jag inte vill och ingen vill ha något från mig, så det finns liksom inga åtaganden - och därmed blir kvällen jättelång. Jag älskar såna kvällar! 
Jag vill träna styrketräning två, tre gånger i veckan och dans och yoga ett par gånger i veckan - bara för att jag älskar det, inte för att jag känner mig pressad till det.
En AW ibland, och annat socialt umgänge med mina vänner lite då och då, men också en del tid helt ensam. Lagom mycket tid åt "dumsurfande" vid datorn och lagom mycket tid till mer intellektuell läsning. 
Ja det här med balans låter inte så svårt egentligen men den här hösten har jag haft väldigt svårt att få till det. Jag hoppas att 2018 blir ett mer balanserat år. Och på tal om det... är det inte dags att göra ett "Året som har gått"-inlägg och ett "Det här vill jag göra 2018"-inlägg? Jo men det är det nog va? Är ni på?
Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.