Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Julfest, webinar och iPhone X
Vi hade julfest igår, jag och de andra Mama Said-tjejerna. Det är alltid kul att umgås när vi är off-office så att säga. När vi äntligen har tid att prata färdigt om sånt vi vill prata om. Sånt som vi kanske kan påbörja vid lunchbordet men som vi sen får avbryta när vi ska jobba. 
Så jag såg väldigt mycket fram emot kvällen - som började precis efter att jag hade haft ett webinar. Det ingick i den där upphandlingen som vi vann för ett par veckor sen, och eftersom det var första gången jag skulle köra den här typen av webinar så var det ganska nervöst inför... Skulle min presentation hålla? Skulle den vara två timmar lång som planerat? Eller hade jag för lite material? För mycket? Kommer folk ställa frågor, eller ska jag prata oavbrutet - utan andningspaus - i två timmar? Och så det där med att jag skulle titta i en "död" skärm och webbkamera, för att "se folk i ögonen" medan själva webinaret spelades upp på den andra skärmen. Skulle jag råka titta på den andra skärmen hela tiden eller skulle jag lyckas titta in i ingenting? Och, skulle jag överhuvudtaget ha tid att kolla in mina anteckningar? Ja det var en hel del tankar och lite oro inför. Jag vill ju att det ska bli lika bra som när jag utbildar i verkligheten. 
Men det gick bra. Det ställdes nästan inga frågor men jag hann andas ändå. Tekniken funkade och jag vande mig vid att titta in i den döda skärmen. Jag höll ett bra tempo och tiden blev perfekt. Jag körde exakt i två timmar. Så nu tänker jag att vi ska testa att sälja in webinar för Mama Said. Kul va? Gillar ni webinar? Vad borde det kosta om jag kör en tvåtimmarsutbildning? 495:-? Jag vet att ni, i alla fall några av er, har koll så hjälp mig gärna med input.
Men kvällen då... jag hade tydligen så trevligt att jag glömde ta bilder... förutom de som jag tog när jag skulle testa inställningen på kameran då. Men jag tror att Mandy tog lite bilder som ni ska få se sen.
Det som ligger på stolarna  (eeeeh, pallarna. Jag har inte hunnit köpa stolar sen vi kastade ut våra gamla. Har ni tips på snygga, kvalitativa OCH sköna stolar förresten? Ni ser ju hur det ser ut runtomkring. Tipsa gärna!) är våra julklappar från Mama Said i år - adventskalendrar från Kicks. Så himlans kul!
Vi stod i alla fall ut med att sitta på pallarna hela kvällen och körde några riktigt roliga lekar. Ladda ner appen Picolo nästa gång ni är på fest. Svinkul!
Ni skriver bara i era namn i appen och så bestämmer den vem som ska göra vad. Det kan vara allt från att "Alexandra ska prata med finsk brytning" till "Drick om du aldrig har..." Ett dryckesspel alltså, men om inte alla dricker - så som hos oss igår till exempel - så kan man bestämma något annat som ska göras istället för att ta tre klunkar. Det är ju inte själva hetsen med drickandet som är kul - utan hela grejen liksom.
Men vet ni vad... nu ska jag åka iväg till Emporia och hämta min nya iPhone X!! Jag är inget fan av att byta telefoner så det känns nästan lite jobbigt... MEN den har ju en utomordentligt bra kamera så jag ser såååå mycket fram emot det. Förhoppningsvis så återkommer jag sen med lite fler bilder på OSS ♡
... och med lucka nummer två i Kajsons julkalender förstås. Idag är temat: Ett barndomsminne jag vill dela med mig av.
#1 - Josefine

vilka mysiga bilder! ÅH jag föredrar samsung framför iphone nu för tiden, men hoppas telefonen är bra :)

Svar: Ja jag hoppas också det. Är helt hooked vid iPhone :)
Alexandra

#2 - Sandra

Vi har faktiskt köpt stolar på Jysk. Supernöjda! Tror att de heter Jonstrup.

Svar: Jättefina!! Verkligen! Ska åka och kolla in dem imorgon. Bra pris också och de har ju fått många bra recensioner ser jag. De är inte ”rangliga”?
Alexandra