Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Jag föredrar mysigt framför perfekt
God morgon! Nu är allt klart och det är snart dags att fira jul. Vilken härlig känsla va? Jag hade hur mycket som helst att göra igår, så jag vaknade med rätt mycket stress i kroppen. Jag visste ju hur lång min to do-lista var, och att jag skulle kombinera alla to do's med PT-kunder på gymmet och skolavslutning för Alvin.
Jag handlade julklappar på två olika köpcentrum, samt i stan (ja men det blev så eftersom det var EN sak som jag inte hittade och som jag verkligen ville ha), och sen när jag kom hem så hade jag inpackningsmarathon i en och en halv timme. Puh vad tråkigt det var.
Skolavslutningen var btw. jättemysig. Det är nåt visst med skolavslutningar tycker jag. Tycker ni inte det, ni som har barn? Men en annan sak... hur är ni så här inför jul? Stressar ni mycket? 
Jag försöker verkligen vara en lugn och sansad person som INTE stressar omkring med jagad blick eftersom det är det värsta barnen vet. Tror jag. Jag kan tänka mig det i alla fall. Man vill ju ha en mysig mamma som har tid att sitta ner och äta pepparkakor och umgås när det är jul. Eller hur? Och så stressar vi istället omkring för att få allt "perfekt" när det redan hade kunnat vara det om vi bara hade suttit ner med barnen och ätit pepparkakor. Ja men ni förstår vad jag menar va?
Jag har blivit mycket bättre på att inte göra saker perfekt och tvingar absolut inte in några "mysiga" julaktiviteter såsom julbak, julstorkok och annat om det inte finns tid. Det är inte ett dugg mysigt att baka med en irriterad och uppjagad mamma som inte har nåt julmys alls i sig. Haha... eller så är det bara mina fina argument för varför vi inte bakar och står i så mycket, jag vet inte. Men nä, jag VILL verkligen att barnen ska känna att vi har många mysiga stunder tillsammans när det är jul.
Som igår kväll till exempel, vi hade egentligen tänkt äta julmat, men eftersom jag hade en väldigt hektisk dag så bestämde vi oss i sista sekund (när jag egentligen skulle ha åkt till Malmborgs för att handla) att strunta i julmaten och istället beställa pizza och kebab och se en julfilm. Så det gjorde vi. Så himla mysigt. Både jag och barnen älskar klyschiga, amerikanska julfilmer. Och det var så skönt att bara slänga på mig ett par joggingbrallor och  sätta mig i soffan och ta det lugnt. 
Vi har bland annat sett "A Christmas Prince"...
... och "Julgåvan". 
Båda två är charmiga, juliga, amerikanskt klyschiga och har väldigt fina slut. Sånt som många hatar, men som vi älskar. Speciellt vid jul ♡
FÖRRESTEN... är det någon som ska iväg och handla julklappar idag? Jag kanske borde lägga in några sista-minuten-julklappstips nu när jag är så nöjd med min handling igår :)
#1 - Hanna

Jag föredrar också mysigt! Det behöver inte vara perfekt. :-)

Svar: Ja mys är det allra bästa, men det är lätt hänt att jaga den där perfektionen... :)
Alexandra

#2 - Anonym

Helt klart mys framför perfektion! Om ni ha mer julfilmstips från Netflix så kolla "Merry Kissmas", "Angel of Christmas", "Once Upon a Holiday", "I'll be home for Christmas" och "A wish for Christmas". Väldigt amerikanska och klyschiga men charmiga som ger lite julmyskänsla.

Svar: Åh vad kul! De ska vi kolla in :) Tack!!
Alexandra

#3 - Carro

älskar också såna filmer!! var kollade du på dessa?

Svar: Båda två på Netflix :)
Alexandra