Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Influencer Marketing - vi är bara i startgroparna
Vet ni vad? Jag har kommit på att vi är så otroligt hemmablinda inom många områden. Det här med influencers och influencer marketing till exempel... det är lätt att tro, när man jobbar i den världen som vi gör, att alla vet vad det är och redan har tagit ett aktivt beslut huruvida man vill jobba med det eller inte.
Men jag inser nu när jag har varit iväg och utbildat många inom besöksnäringen (allt från små gårdscaféer till bed & breakfasts) att influencer marketing fortfarande bara är i starten av vad det kommer att bli. Så det känns väldigt kul och hoppfullt ju. Det snackas så mycket om det (speciellt i vår värld) men det är fortfarande så att de flesta knappt har grepp om det. Kul va? För det innebär ju att det inte har exploderat än. Det kommer alltså växa och så småningom budgeteras mycket mer till influencer marketing. För gemene person på ett "vanligt" företag har faktiskt väldigt lite kunskap och erfarenhet kring det här.
Många vet lite sådär halvt om halvt vad influencer marketing innebär, men tycker att det är lite flummigt och eventuellt även oseriöst. Och jag älskar att ta död på de "fördomarna" och istället tala om hur fantastiskt värdefullt det är. Tänk att man som företag får chansen att nå ut (visst, det är mot betalning men vadå, allting av värde kostar ju) till ett redan väl inarbetat community, genom att själva ledaren ställer sig upp och säger att "Det här är bra!" Det är ju bästa sättet att nå ut på!
Vanliga frågor som jag har fått de här dagarna, och som jag alltså har rett ut, är:
"Kan man bjuda in influencers utan att betala?"
"Vart är skillnaden mellan pressresa och sponsrat?"
"Om de får betalt så finns det väl ingen trovärdighet i det?"
"Hur vet jag att de skriver eller vloggar ur en positiv synvinkel?"
Vad säger ni? Visst är det väl jättekul att vi bara är i starten? För det kommer ju innebära att det bara kommer dyka upp fler och fler företag som vill lägga en del av sin budget på influencers. 
Vi märker att de flesta av våra nya kunder pratar om att de vill jobba med influencer marketing. Det är det och annonsering på Facebook som är det heta just nu.
 
#1 - Mikaela

Vad roligt och spännande. Det låter ju toppen! 😃 Tänk så många framtida samarbetspartners det kan finnas där ute. 😀

Svar: Jaaa, eller hur!! :)
Alexandra