Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Om att ta det lugnt trots stökigt hem
God morgon! Det är så härligt att vara ledig, men jag tycker att det är lite trist att det är helt vanlig dag idag. Jag vill ju känna av det här jullugnet som sänkte sig redan på lille julafton. Men jag ska inte klaga, jag är ju ledig! Idag har vi bestämt att vi ska lägga pussel tillsammans. Vi fick ett pussel i julklapp av tomten (moi) som var tänkt som en bra familje-julaktivitet. 
Ja det skulle kunna hända att jag sitter själv till slut. Jag älskar pussel men tyvärr så tar mobil och dator över alldeles för ofta. 
Vi, ja eller jag då, skulle även behöva städa här hemma. Det ser oerhört kaosigt ut men egentligen så tar det säkert bara en halvtimme att få ordning på allt. Men ni vet när det ligger halvuppackade väskor och julklappspåsar lite överallt och en massa kartonger som ska slängas. Jag har blivit en mycket rörigare person senaste åren, vilket jag delvis tycker är skönt (Varför bry sig om hur det ser ut egentligen?) och delvis lite jobbigt. Det är mycket skönare att slänga sig i soffan och läsa en bok eller se på tv när det är ordning och städat hemma, men samtidigt så tycker jag att förr när jag var mycket mer pedantisk så hamnade jag aldrig i soffan eftersom jag ständigt jagade det där perfekta först. Onödigt ju, eller hur? Känner ni igen det? Det var samma sak med färska blommor - jag ville alltid köpa hem men gjorde det sällan. Inte förrän jag hade städat och gjort perfekt hemma. Den där dumma stressen har jag lagt ner. För det är ju hemskt att jaga perfekthet jämt... när man har barn så är det oftare INTE perfekt än att det är perfekt. Och varför kan jag inte slänga mig i soffan fast det är stökigt? Eller köpa hem blommor trots att det står kartonger överallt? Klart jag kan, eller hur?
Det är ju inte stökigt tänker du nu va?
Nähä, nu då?
Nä, vi har inte köpt stolar än. Jag vill ju så gärna ha de här, men eftersom det bara finns en kvar i varje butik så krävs det att jag kör runt halva Skåne för att få tag i sex stycken. Men jag är beredd på att göra det eftersom priset är så bra och de har fått så väldigt bra recensioner.
 
#1 - Emelie

Älskar den sista "stökiga" bilden, för det är väl precis så det ser ut hos majoriteten ofta eller åtminstonde emellanåt? Men det ses sällan. Det är förvisso inte en särskilt inspirerande bild, men ack så viktig! Ha en fortsatt härlig ledighet. Hälsningar Emelie

Svar: Haha... ja visst är det väl så. Bra att jag kan bjuda på lite stök :) Kram
Alexandra

#2 - Sandra

Vi kunde beställa till butiken så hämtade vi en vecka senare. Annars så får vi köpa så många de har i Helsingborg till dig.

Svar: Ja de har två stycken i Helsingborg faktiskt... På alla andra ställen har de en på varje ställe 😬
Alexandra