Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Facebook-annonsering
Ni som också jobbar med sociala medier - har ni också märkt att det är väldigt mycket svårare för företag att växa organiskt på till exempel Facebook och Instagram? Jag tycker att det är en enorm skillnad från när jag jobbade med Solresors Facebook-sida runt år 2008...Kommer ni ihåg hur det var då? Då kunde man skriva "Dela det här inlägget" och så gjorde folk det. Alla! Det har successivt blivit svårare och svårare att få folk att engagera sig, och det är väl egentligen bra. Vi kräver mer idag, vilket ju gör att innehållet blir bättre (Hurra!) 
Men... jag tycker mig se en annan skillnad också, på sistone, och det är att kanalerna stramar åt det mer och mer så att vi måste annnonsera även för att lyckas med vårt organiska innehåll. 
Jag vet att algoritmerna vill att vi ska använda så mycket av kanalerna som möjligt - det vill säga att vi både postar videos, sänder live, postar inlägg och bilder etc. - men jag märker också att det organiska innehållet går bättre om jag även annonserar. Märker ni av det? Har ni testat det?
Hur som helst - vi jobbar en del med Facebookannonsering åt våra kunder, och idag är jag iväg på en utbildning (där jag blir utbildad alltså) för att dyka ner ännu djupare i det här med annonsering. Det känns skönt att inte leverera nåt idag, utan istället vara den som sitter tillbakalutad och deltar. Är ni duktiga på Facebookannonsering? Håller ni på med det? Jag älskar att även annonseringen går mot "bra innehåll". Det gör att det vi håller på med - det vill säga skapa bra innehåll - börjar vävas in mer och mer i annonseringen. Det vi märker att de flesta kunder är intresserade av som är "nytt" är influencer marketing och annonsering. Kul va?
 
 
 
#1 - Christin - Midis

Tycker till och med att dom strypt den organiska räckvidden ÄNNU mer nu kring Black Friday och julen. FB och IG är ju som bekant också företag som vill att du (företagen) ska handla så mycket som möjligt (av dom). Intressant att se om det lättar lite efter nyår igen? Lätt att glömma när man drar sig i håret (vilket typ alla gör nu) och undrar vad som hänt med ens räckvidd. Men kul med utbildning! Var då undrar man ju som läsare? :) Kram!

Svar: Ja det har de kanske... Så trist och frustrerande. Hoppas hoppas att det lättar...Utbildningen är om Facebookannonsering och hålls av Rickard Eriksson från Nischad.se. Återkommer med hur det är/ var... för just nu är det halva dagen kvar :) Kram
Alexandra

#2 - Christin - Midis

Den faktorn tar jag i alla fall upp med dem jag konsulterar och förväntar sig mirakel. Det är segare än kola där ute i SoMe-rymden just nu! Kul med utbildningen!

Svar: Vi kan väl ta en lunch nån dag och praaata om det här? :)
Alexandra

#3 - Christin - Midis

Den faktorn tar jag i alla fall upp med dem jag konsulterar och förväntar sig mirakel. Det är segare än kola där ute i SoMe-rymden just nu! Kul med utbildningen!

#4 - EN MÖLNBOBOS LIV

Vi använder oss mycket av facebookannonsering på mitt jobb (Yamaha) och vi har just anställt en som skall vara vår expert på det. Tidigare (under en period) har jag skött det för mina produkter... väldigt roligt men jag har inte riktigt kunskapen även om det är sjukt kul att ändå få hålla på med lite nya saker.
Hoppas utbildningen var bra!

Svar: Den var jättebra! Jag har också annonserat en del men fick nu det där sista lilla som gör att jag har 100 procent koll. Så himla kul!! :)
Alexandra