Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

☆ Lucka nummer 6: En hörna i hemmet jag aldrig visat
I dagens lucka är det meningen att jag ska visa upp en del av mitt hem som jag sällan eller aldrig visar, och egentligen så finns det ingen hörna som jag medvetet väljer att inte visa, men det finns definitivt ställen som jag behöver ordna till:
 
Jag har en hög med tavlor som står på golvet i vardagsrummet. Det finns två väldigt konkreta anledning till varför jag inte sätter upp dem, och det är dels för att jag nästan bara har betongväggar och behöver en snickare som hjälper mig, och dels för att jag inte har alla tavlor som jag vill ha. Så det är liksom dumt att beställa hit en person som ska göra det när jag inte har allt och därmed inte vet exakt hur de ska sitta, tänker jag.  Moment 22 känns det som... så det kanske bara är att chansa så länge. Eller? Borde jag sätta upp det jag har så länge? Gör ni det? Jag tänker att det är svårt att veta hur jag vill ha tavlorna innan jag vet vad jag har liksom. Men så vill jag samtidigt så gärna att allt ska upp på väggarna alternativt bli bortrensat. 
Jag har även de här tavlorna som står på golvet i sovrummet, och som ska få komma upp så fort jag har fått ut de där expanderpluggarna (heter det så?) ur väggen. Det är sååå fult att ha de där men de tas tydligen enklast ut med en borr och jag har inte riktigt lyckats. Vet ni hur man gör? Tips mottages TACKSAMT! 
Sen är det skåpet i hallen, det som jag beställde på nätet (från Ikea) och fick fel luckor till. Högblanka, som jag inte alls gillar. Så det är "bara" att åka till Ikea och fixa egentligen. Jag ska bara ha lite mer tid... men jag ser faktiskt ljuset i just den här tunneln och tror att jag kommer kunna göra det nu efter att nästa vecka med alla utbildningar är avklarad. Så snart är hallen lite finare. Just det... tavlorna ska upp också. Även där är det betongvägg dock, så det är inte bara att slå i en spik. Herregud, jag borde lära mig det där med att borra i betong och plugga. Hur svårt kan det vara egentligen? Jag kanske ska investera i en riktigt bra betongborr (för det krävs tydligen att den är riktigt bra om man ska lyckas) så småningom och bara greja det liksom.
Hur som helst -allt det där kommer fixas. Det är egentligen bara att åka till Ikea och sen hitta en snickare eller annan händig person att hyra in. Eller om jag lär mig själv då... Varför gör inte alla det? Jag får för mig att det är svårt och ingenting som man bara lär sig? Stämmer det? Vet ni?
 
Jag bryr mig inte så mycket om vad andra människor tycker om att det står tavlor på golvet, jag har liksom inga problem att bjuda hem folk på grund av det, men tycker däremot själv att det är lite trist. Min dröm är att först och främst ha en plats för varje pryl, och det har jag äntligen (för första gången i mitt liv) lyckats med i det här hemmet. Det är så himla skönt att kunna stoppa undan saker och verkligen ha givna platser till allt. Och sen är det också att allt ska vara 100 procent klart. Att det liksom inte ska finnas en massa halvfärdiga hörnor som det gör just nu.
 
Just det... en sak till... som jag aldrig kommer kunna lösa så länge jag bor i en lägenhet och dessutom har två barn: torkstället! Det flyttas runt mellan olika mer eller mindre passande ställen och har just nu parkerat i sovrummet sen några veckor tillbaka. Jag har alltid tvätt som hänger, så det åker liksom aldrig undan, det där torkstället.
Hur är det för er - har ni också halvfärdiga hörnor hemma?
 
Det här är en del av Kajsons julkalender.