Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Drömmer om att resa utomlands - och bli lite snyggare
God morgon! Det verkar som att många av mina vänner på Instagram firar riktigt härliga jular utomlands i år, och jag är sååå avis. Skulle så himla gärna vara i Thailand eller på Bali i två veckor med barnen. Gärna bo på ett riktigt bra hotell med stor härlig pool, eftersom barnen älskar det. Gå omkring i flip flop hela dagarna och kvällarna och bara njuta av solen och värmen. Suck, vad det hade varit härligt. Just i öst så tycker jag att det är ett sånt relaxed tempo som jag gärna skulle vilja ha just nu. Det, och lite sol på näsan. Jag har aldrig känt mig mer blek, trött och glåmig än nu så jag skulle VERKLIGEN behöva det. Men det går ju inte. För det första så kan inte Mio vara borta en endaste dag från skolan och för det andra så vill jag ju att han ska må någorlunda bra om vi ska vara iväg sådär. Och sen har jag ju varit med om att vi fick åka ambulanshelikopter till sjukhuset en gång när vi var på Naxos. Då var jag själv med barnen, och det vill jag INTE göra om. Jag glömmer aldrig när de föreslog att jag skulle låta Mio åka själv i helikoptern till Aten eftersom jag inte kunde ta med mig Alvin. NO FUCKING WAY! Ursäkta språket, men det var verkligen så jag kände. ALDRIG i livet att jag lämnar något av mina barn ensamma. ALDRIG! Jag tror att de kände min bestämdhet tydligt, för de löste det till slut. 
Men där tappade jag visst tråden... det jag drömde om var att åka utomlands. Till värmen och solen. Oj vad det hade varit härligt...
Här tycker jag att jag ser pigg, frisk och fräsch ut. Hur sjutton ska jag ta mig dit nu då? Sola solarium och äta broccoli?
Senast vi var utomlands var vi på Mallorca. Det är dit jag har vågat åka på sistone (med tanke på Mios sjukdomar) Mina små älsklingar... Vi har det väldigt bra när vi är iväg.
 
#1 - Malin

Du är galet fräsch på bilden!

Har ni fått några mer svar från Tyskland?

Svar: Jag vet... 😬 Tack :)Nix, inga fler svar därifrån...
Alexandra

#2 - Emily

Hej, kom över din blogg ikväll. Har en liten tjej på snart 1år med shunt. Vi hade tänkt resa till Mallis i sommar, och jag försökte googla vart man vänder sig om nått strular när man är iväg. Kan inte hitta att de har en NK-mottagning i Palma. Men hittade hit iaf. Har du någon lugnande info för en orolig mamma såhär 6månader innan flyget ;) ? Tack!

Svar: Hej! Men åååh, så liten :( Har hon haft shunten länge? De har ingen NK-mottagning i Palma men vår läkare lugnade mig med att det går väldigt snabbt att flyga till fastlandet där det finns flera bra kliniker. Både i Madrid och Barcelona. Anledningen till att jag gärna väljer Mallorca är för att jag vet att sjukvården där är bra och att det är väldigt nära hem. Jag tror att det finns NK på Kreta däremot.... men jag känner mig tryggare med sjukvården i Spanien. Se till att ni har intyg från försäkringsbolaget att ni får åka bara!! Och att ni får med ett papper av läkaren här hemma med vad shunten heter och vad den är inställd på. Hoppas att ni kommer iväg och att ni kan slappna av! Sannolikheten att det skulle hända nåt JUST när ni är där är ju minimal om den funkar bra här hemma till vardags. Lycka till! :) <3
Alexandra

#3 - Emily

Tack för ditt svar :) Känns betryggande att läsa det från dig! Dottern fick sin första shunt i maj (också i Lund, vi går nog hos samma nk team) efter att födds i graviditetsv.25 i feb. Vi fick byta akut i oktober pga stopp så just nu är det stabilt sen 2månader. Såg i ett tidigare inlägg att säkerhetskontrollen/ flyget eventuellt påverkat Mios inställning. Ett oerhört läskigt inlägg, måste ha varit riktigt jobbigt. Och så tänker man att kanske ökar risken för strul på semestern, efter flyget (?) Det är skrämmande hur mycket medicinskt ansvar man har som otränad förälder. Jag hoppas att man kommer till en punkt där man känner sig någerlunda trygg med det. Vad är det för intyg från försäkringsbolaget? Problemet för oss var att lilltjejen föddes så tidigt och under 700gram att ingen ville barnförsäkra henne första halvåret. Nu är hon försäkrad, men de har tvättat sig fria från allt som startades vid födseln. Som tur var hade vi köpt en dyr gravidförsäkring och hem/reseförsäkring har vi såklart. Hoppas att det är tillräckligt!

Svar: Ja det ÄR verkligen läskigt... Ring de som ni har hem/reseförsäkring genom. De kommer hjälpa er med ett nummer ni kan ringa för att få godkänt för att få åka. Ni ska inte ha gjort någon operation eller liknande de senaste tre månaderna tror jag. Ni behöver få godkänt så att de hjälper er vid ev. akut situation.
Alexandra