Alexandra

Trendspaning 2017 - Hur gick det?
I början av 2017 körde jag en presentation på Media Evolution City, där vi sitter, om vad jag trodde skulle ske under året. Vilka trender som skulle slå.
 
Och jag inser nu när jag tittar på vad jag sa, att allt går såååå myyyyycket lååååångsammare än vad man ibland vill tro. För jag sa att:
  1. Micro-influencers skulle bli de mest attraktiva. Det är sant att det snackas mycket om det, men helt ärligt så tycker jag inte ens att influencerbranschen har "boomat" så mycket som jag förut trodde. Det inser jag som sagt nu när jag har varit ute och träffat många "vanliga" företag. Det presenterades ju en internationell undersökning som bland annat visar att  "like-raten" på Instagram minskar rätt radikalt så fort man kommer över 1000 följare, vilket bevisar värdet av kvalitet och närhet, istället för räckvidd. Men eftersom influencer marketing fortfarande inte finns i de flestas budget så tror jag att vi fortfarande är på väg uppåt. Kul ändå ju.
  2. Säljavdelningen skulle börja samarbeta med sociala medier-avdelningen. Vi har ju redan förstått vikten av att marknadsavdelningen och sociala medier-avdelningen faktiskt hör ihop och bör samarbeta. Jag tänkte att nu är det dags för sälj att göra samma sak - alltså samarbeta med de som jobbar med sociala medier. Och visst, återigen så är det kanske så i den värld som vi vistas i, men det finns fortfarande massor av företag som inte alls är där och som inte har en aning om vad Social selling betyder.
  3. Livesändningar och "in the moment-tjänster" skulle slå igenom på riktigt. Ja men det här får vi väl ändå säga har boomat rätt bra? Eller? När jag tänker efter så har merparten av de som jag har utbildat INTE sett Instagram stories. Knasigt va? Jag tycker att det är så otroligt synligt i appen, men ändå är det nåt som gör att folk inte förstår att det är videos som man kan klicka på. Men okej, lite har det väl ändå boomat? Eller tror ni att kurvan fortfarande pekar uppåt? Det gör den nog i och för sig...
  4. Messenger-tjänsterna skulle bli den nya grejen för företag att använda som marknadsföringskanal!) Hmm, där är vi bara i början. Det är inte många företag som har börjat med det här.
  5. Podcastsponsring skulle inte längre bara vara för de vågade företagen, utan "alla" skulle hoppa på det. Jag tycker att många är intresserade av det men det finns fortfarande inte som en självklarhet, och det är svårt att allokera pengar till det, men jag märker tydliga förändringar inom det här området. Jag tror dock att det kommer bli mycket mer under 2018.

Jaha, där fick jag för att jag försökte trendspana förra året. Tänker att jag nog gör det i år igen ändå, eller vad säger ni? Lite kul är det fast det går långsammare än man tror. Jag vann inte!
Fan då! Jag vann inte "Årets budskap/ Inspiratör" med min blogg. Nähäpp! Bara att gå vidare va? TACK till alla er som har röstat. Ni var så otroligt gulliga som engagerade er och röstade när jag bad er snällt. Så tack för det. Nästa gång tar vi hem det, ok?
Vann gjorde istället Diabetesia.se. Om jag är glad för att en person som bloggar om livet med diabetes vann? Jaaaaa!!! Det kunde ju inte bli bättre (om det nu inte var jag som skulle vinna 😉 ). Jag har inte följt henne tidigare men ska definitivt göra det. Kanske ska visa Mio också... fast han hade väl hellre följt nån i sin egen ålder tänker jag... 
GLAD LUCIA förresten! Herregud, jag älskar ju Lucia, och här pratar jag på om nåt helt annat. Idag har vi Luciatåg på jobbet, i huset där vi sitter. Det ska bli kul att se. Jag går så mycket igång på allt slags julfirande. 
☆ Lucka nummer 12: Verkligheten bakom den perfekta bilden
Jag har berättat det för er innan, och jag pratade om det idag när jag var på lunch med Johanna Kajson (Det är konstigt det där med att jag alltid måste säga hennes efternamn, det är som att jag säger allt i ett - Johannakajson), att jag har lite svårt för när saker eller människor känns oäkta eller när jag inte får lov att "komma nära". De som är för ytliga eller som skojar bort saker när det börjar pratas allvar, har jag svårt att få djupare känslor för, och faktiskt svårt för att umgås med i längden. Och jag har väldigt svårt för att "putsa fasaden" för mycket. Det ligger liksom inte i min natur.
Det är inte det att jag tycker att det känns oäkta när bloggare och Instagrammare lägger upp snygga och stylade bilder - det är klart att jag gillar att titta på sånt som inspirerar - men av någon anledning så stylear jag inte, och håller på så mycket själv. Det kan i och för sig bero på tidsbrist, men också lite på att jag gillar att visa den verkliga sidan tror jag. Så jag har liksom inte så himlans ofiltrerade bilder att bjuda på. Eller så mycket baksida.
Man ser ju redan ofta på mina bilder att tavlorna inte hänger på väggen, utan fortfarande står på golvet, eller att det ligger en filt slängd i soffan, så det är ni vana vid. Men det är klart... bilderna på mig väljer jag så klart ut. Jag lägger ju upp de bilder där jag tycker att jag blir någorlunda bra förstås. Men jag har ingen speciell snyggsida eller en viss pose som jag måste stå i. Jag är dessutom rätt avslappnad kring när folk tar bilder på mig. Blir det en dålig bild.. so what? Vem bryr sig? Jag ser ut som jag gör, och det är klart att jag hatar att själv titta på dåliga bilder, men jag väljer att inte lägga så mycket vikt vid det. Och så tittar jag inte på dem helt enkelt. Smart va?
Men visst har jag många dåliga bilder som jag aldrig publicerar:
Som den här till exempel. Det finns en väldigt rolig historia kring den här bilden, men jag kan bara inte berätta den i bloggen. Om du träffar på mig på stan så får du gärna fråga, men det går tyvärr inte att skriva om den. 
Eller mina "stå på händer"-bilder. Så fruktansvärt många av de som INTE blir lyckade. Antingen för att jag inte lyckas stå tillräckligt länge eller för att jag helt enkelt tajmar fel. Fast det hade ju inte hänt om jag hade kunnat stå en minut eller så...
Haha... den här älskar jag... Jag trodde att jag stod korrekt... men nja...
Nu när Mio är väldigt korthårig så försöker jag alltid ta bilder så att man inte ser hans ärr i huvudet. Här var han relativt nyopererad, så det ser inte ut så här nu. 
Hur är ni? Tar ni många bilder som ni inte publicerar? Är ni mest kräsna i hemmet eller med bilder på er själva?
Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.