Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Om varför och hur jag använder Foursquare
Jag älskar Foursquare (appen! Jag har aldrig använt hemsidan) men känner mig relativt ensam om att göra det så nu ska jag förklara varför ni också borde ha, och älska, den här appen:
I helgen var jag i Göteborg, och vi ville hitta en köttrestaurang. Att googla "bra köttrestaurang" ger sällan några givande resultat, eftersom en hemsida inte säger mig särskilt mycket. Man vill ju fråga sina vänner om restauranger egentligen och det är där Foursquare kommer in i bilden.
När jag går in i appen ser det ut så här. Och jag valde "Dinner".
 
Jag fick bland annat upp "Miss Sophie" som jag både ser har en hög rating, samt att en av mina vänner har varit där.
 
Jag läser mer om restaurangen - dock deras egen text (tagen från deras hemsida) och det säger ju egentligen inte så mycket. 
 
Jag vill veta vad mina vänner som tidigare har varit där tycker. Jag ser att min enda vän som har checkat in där, Jonas, inte har gett nån recension (Jag måste bli duktigare på att ge recensioner!)... men det gör inget, jag kollar in andras recensioner istället:
 
Sen kollar jag eventuellt in andra ställen som de som har gått på Miss Sophie också har gått till. Och så kan jag se vart vi ska gå efter Miss Sophie, om vi skulle vilja gå vidare. 
 
Ja men jag älskar Foursquare och skulle aldrig vilja vara utan den appen när jag är i andra städer. Har haft jättemycket nytta av den både i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och San Francisco. Och appen känner mig väl. Idag fick jag det här förslaget, baserat på att jag brukar äta sallad. Det är alltså som den känner av när jag går in på salladsställen - det är inte för att jag har checkat in.
Använder ni Foursquare? Hur gör ni när ni ska gå ut och äta i en ny stad?