Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Om hur man blir bra på Instagram
Jösses vad den här dagen har svishat förbi som i raketfart. Vi hade avskedslunch med Zandra och Christin, som ju slutade i fredags. Snyft! Hatar som bekant avsked men vet ju att vi kommer att ses ändå. Det blir en förlust i form av att Christin, som är grym på att sköta våra kanaler, försvinner och så Zandra som har varit jätteduktig på att skapa community för våra kunder, ja hon försvinner ju också. 
Men vi hade som sagt en hej då-lunch för dem, och sen har jag och Christin dessutom poddat.
Vi (på Mama Said) har en podd som heter På Insidan, där vi intervjuar personer med intressanta kompetenser eller stories. Christin representerar oss själva och pratar förstås om Instagram och hur man ska jobba på ett framgångsrikt sätt där. Jag älskar att lyssna på folk som brinner för ett område och därmed har hög kompetens. Christin driver själv ett Instagram-konto som heter Midiss, där hon bjussar på färgglad pepp, och nu när hon inte jobbar hos oss längre så ska hon förmodligen fokusera ännu mer på sitt influencer-skap. Kan man säga så? Influencer-skap. Ja men nu säger jag det.
Vill ni veta vad Christin ger för tips i podden? Ja det är klart ni vill, och egentligen borde jag säga: Lyssna på podden då? Men eftersom det dröjer ett tag innan det avsnittet kommer ut så ska jag ändå ge en teaser här. Nu är det här helt fritt tolkat - så om du känner dig felciterad Christin så hojta! - men jag ger det ett försök:
  1. Var genuin! Christin har ett väldigt engagerat community, och det har hon lyckats skapa för att hon, på riktigt, är intresserad av de människor som följer henne. Hon svarar alltid på alla kommentarer. Och nej, hon likear inte dem, hon svarar med ord.
  2. Ta reda på hur algoritmerna fungerar eftersom Instagram till exempel belönar konton som har ett engagerat community. En annan sak som Instagram belönar är kontuinitet. Men som sagt - läs på!
  3. Bra bilder och snyggt flöde! Ta tid på dig! När du tar dina bilder, räkna med att det tar tid - och se till att själva flödet, det vill säga helheten när man kommer in på en profil - ser snygg och enhetlig ut. 
Ni andra som jobbar med Instagram mer eller mindre professionellt - har ni några tips?