Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Min helg på The Influencer Convention i bilder
Det var två fantastiska dagar i Stockholm! Det här som Linda har gjort - dragit ihop grymma kreatörer (influencers på en eller annan nivå) från hela landet - det är verkligen en hit. Det fina med alla de här människorna är att det per automatik blir ett riktigt bra häng. Alla är nämligen otroligt öppna för att prata med varandra, så man behöver liksom inte anordna några särskilda aktiviteter för att folk ska få anledning att börja hänga med helt nya personer. Och så är det också fullt naturligt att langa upp kameror och mobiler hur som helst. Det vore konstigt att inte göra det. Så det blev alltså riktigt bra häng med många grymma tjejer. Ja för det var nog 97% tjejer. Hur härligt? 
Dagen började med att vi lyssnade på Underbara Clara, som pratade om att man som influencer borde gå mot att se sig som ett mediahus.
Sen kom några YouTubers, The Swedish lad, Felicia Bergström och Heja Internet, upp på scenen och pratade om att bygga community på YouTube. Kontentan av det var nog att de byggde ett IRL-community mellan varandra och - det här läser jag in - på så sätt har hjälpt varandra att växa. 
En av de stora stjärnorna under dagen var definitivt den här tjejen - Teknifik. Vilken jäkla resa hon har gjort. Hennes föreläsning - som dessutom var den första i hennes liv (hon måste ha gjort det här i ett annat liv) - var så sjukt inspirerande. Hon är grym! Henne borde ni följa. På bara ett år har hon hunnit bygga upp en riktigt bra blogg, börjat tjäna pengar och sitter i Aftonbladet TV och pratar teknik. Hur cool? Hon har dessutom gjort en Instagram-guide som jag brukar tipsa om. Den innehåller nämligen allt. Ja men ALLT som du behöver veta om Instagram.
Under eftermiddagen modererade jag ett spår - om Sociala medier - och då var det bland annat den här grymma tjejen som pratade. Vad hon pratade om? "Hur man går från 0 - 20,000 användare på 7 månader". På Instagram alltså. Himla inspirerande. Och så jäkla grymt gjort, eller hur? Hur hon har lyckats? Fokus, målmedvetenhet och supernischat skulle jag säga. Ja men det var det hon sa också, typ, fast med andra ord. Här ser ni hennes Instagramkonto. Så sjukt bra jobbat! Och vet ni... jag tror faktiskt att den här tjejen kommer dyka upp mer här framöver, på ett eller annat sätt...
Sara, som jag redan känner sedan tidigare, pratade om trender i Sociala medier. Det var första gången jag hörde Sara på scenen, och hon var precis lika bra som jag redan trodde visste. En trend som hon pratade om som utdöende var... KATTERNA. What?!?! Jag har aldrig varit typen som klickat på kattvideos men jag vet ju att resten av världen gör det. Men de ska alltså dö ut. Så ni vet. 
Efter alla föreläsningar så var det dags för AW. Jag träffade så många härliga människor under dagen - bland annat de här två; Dorotea som bloggar (och också hänger i TV titt som tätt) och pratar om tid - ett ämne som berör alla. Ja jag känner mig som mitt i målgruppen! Och så Clara Toll, en PT som jag redan kände till genom blogg och Instagram. Men kul att träffa i verkligheten ju. Vi kom fram till att hennes mamma och jag är lika gamla. De här två + två personer till har ett nätverk som pratar via Skype varje söndag för att stötta varandra i entreprenörskapet. Och så har de träffats en gång och varit på hotell ett dygn för att hjälpa varandra med feedback och input och för att bara sitta och jobba tillsammans. Den sortens nätverk, som blir väldigt nära och kvalitativt - ja men det gillar jag verkligen.
Innan det var dags att gå och byta om till galamiddag så ställde vi oss förstås och blev fotade. Här: Emilia, Clara och jag. Emilia är en tatuerartjej som också bor i Malmö. Yay!
Den här tjejen - Alejandra - hon måste vara en av landets grymmaste projektledare. När jag och Linda kom till hotellet kvällen innan så hade hon full koll på precis allt. Hon bloggar om ekologisk hudvård, bland annat, så är ni intresserade av det så tycker jag att ni ska titta in i hennes blogg här. 
Sen var det dags för galamiddag.
Maten var vegansk, och som alltid när det är veganskt så tycker jag att det saknas något. Jag älskar grönsaker och är mer än gärna utan kött, men jag är ändå typen som vill ha något som liknar kött... typ nån slags grönsaksbiffar eller liknande. Men det passade mig utmärkt eftersom jag bara var lite lagom hungrig. Vi hade en väldigt trevlig middag. 
Det här bandet - House of Say - spelade några låtar. VILKEN JÄKLA RÖST HON HADE! Wow!
Sen blev det prisutdelning. Jag visste (och det var varken för att Linda hade sagt det eller för att jag var särskilt smart utan för att det var så självklart) att det var Teknifik, det vill säga Elin Häggberg, som skulle vinna. Så värd!
Hon höll ett jättefint tacktal. Ödmjukheten själv.
Linda blev också tackad förstås. För att hon gör det här. För allt hon gör för communityt.
Sen reste vi oss upp och tvingade iväg folk till dansgolvet.
Allt i allt ett himla bra dygn alltså. Tack till Linda och alla grymma tjejer som jag hängde med. Fin helg ♡
Jag somnade runt midnatt och stapplade sen upp klockan 04,30 för att åka till Centralen och mitt svintidiga tåg. Det var tredje (eller fjärde?) gången den här veckan som jag gick upp mellan 4 och 5. Det känns i kroppen vill jag lova. Nu kommer baksmällan.
#1 - clara

Haha mina tankar på de första bilderna "men gud vad snygg jag är" tills jag såg den sista bilden. Dancemoves behövs övas på. ;) TACK för våra samtal, du är verkligen så inspirerande och härlig :D

Svar: Haha.. men du ÄR ju skitsnygg! TACK själv. Så himla, himla kul att träffa dig!! :) Hoppas vi ses snart igen :)
Alexandra

#2 - Beautiful Life

ÅH så härligt att få läsa om din dag på TIC! Superkul att få ett ansikte och en levande kropp på rösten som jag nu flertalet gånger lyssnat på i din och Lindas podd!
Hälsningar
Anna

Svar: Ja himla kul att ses :) Kram
Alexandra

#3 - Dorotea Pettersson, tidscoach

Väldigt trevligt att prata med dig Alexandra. Det tog en stund för mig att placera dig men jag lyckades till slut. Det blir lätt så när man träffar så många samtidigt.,

Hojta om du behöver hjälp med det där med tiden :D

#4 - Elin Häggberg // Teknifik

Åh tack för dina fina och peppiga ord!!! Blir så himla glad. ❤❤❤ Det var jättekul att träffa dig IRL efter att ha hört din röst i podden så länge. ☺️

Svar: Tack själv för att du delade med dig!! <3 Jättekul att ses! :)
Alexandra

#5 - Jeanette

Vilken helg! Plus otroligt fint att få ett ansikte till poddrösten:)
Hade missat att du bloggade så det var en trevlig överraskning!

Svar: Vad kul!! :)
Alexandra