Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Diabetesvänlig tårta
Igår hade jag och Mio hemmadag hela dagen. Jag hade ju räknat med att vara borta från kontoret hela veckan vilket har gjort att jag har kunnat vara 100 % närvarande. Hatar mig själv när jag försöker jobba samtidigt som jag är med barnen. Så vi hade en jättemysig dag med fokus på tårtbakande. Han ville så himla gärna göra en tårta utan socker och vetemjöl i - för att han ska kunna äta den utan att blodsockret höjs så mycket. Så vi testade att göra en jordgubbstårta efter ett recept som vi hittade här. Det enda vi ändrade på var att vi mosade jordgubbar och hällde i sötningsmedel och använde det istället för osockrad jordgubbssylt. Det blev jättebra!
Eftersom vi snart ska flytta hade vi packat ner både ugnsformar, tårtfat och den där grejen som man spritsar grädde med... så det fick bli lite varianter på det. Vi fick till en riktigt god tårta, och nästa gång - när vi har alla redskap och formar - så kan vi försöka få den snygg också. Huvudsaken är att Mio är helnöjd!
Idag ska vi åka till Göteborg och bo på hotell, för imorgon är det dop för vår lille Oscar - ett kusinbarn ♡
Operationsrapport
Jag har inte bloggat från sjukhuset eftersom jag först hade fullt upp med en liten Mio som var väldigt dålig. Operationen gick bra men han mådde väldigt illa dagen efter. Oklart om det var för allt morfin han fick eller om det var på grund av huvudvärken. Det spelar egentligen inte så stor roll varför. Huvudsaken är att han till slut blev bra.
När jag kom till uppvaket blev han, som vanligt, väldigt gladledsen. "Mamma, mamma, mamma, det gör ont". Han hatar att han måste vakna på operationsbordet och sen vänta (ett par minuter) tills jag kommer in på uppvaket. De väcker honom innan de rullar in honom eftersom narkosläkarna måste se till att han är ordentligt vaken. Men som alltid somnar han om så fort jag har kommit. 
Efter två timmar var han ganska pigg och opåverkad.
Tyvärr varade det inte särskilt länge. Han var illamående och kräktes hela dagen, och sov däremellan.
Nu är vi hemma. Vi kom hem igår och Mio mår "bra".De tog bort mätaren från huvudet (den som bara har suttit där provisoriskt) och så bytte de ut shunten. Tyvärr har han ganska stora ärr. 
Den nya shunten är lite större än den gamla så jag är osäker på om han kommer kunna ha cykelhjälm. Det tryckte på rätt bra redan innan och lär väl vara ännu värre nu. Men det får vi kolla på sen, det får bli ett senare problem. Nu ska vi bara se till att såren läker fint och att han blir helt bra. 
Dagen före operationen
Den här dagen är ingen rolig dag. Vill nästan bara att den ska försvinna förbi, men så kan vi ju inte jobba så det är bara att göra det bästa av situationen. För imorgon bitti ska ju Mio opereras. Normalt sett åker vi in morgonen innan och blir inlagda, men det blev vi ju redan i torsdags eftersom det är helgdag idag. Så vi ska göra alla förberedelser här hemma i eftermiddag och kväll. Tre stycken dubbelduschar (ja man kan säga att det är som sex duschar) och sen på med emla imorgon. Och så ska han få antibiotika också. Och ingen mat efter midnatt. Jag tror att det var allt. Ska kolla i papprena som vi fick med oss hem. 
Vi ska vara i Lund klockan 07,00 imorgon, och operationen är planerad till klockan 8. Sen är det väntan... det kan ta allt från två till fyra timmar tror jag. Mätaren som sitter i huvudet ska ut, och sen så ska han också byta shunten. Vet inte om det tar längre tid än vanligt, men det lär vi få höra från läkaren imorgon...