Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

God morgon måndag
Ja men det blev en helt datorfri dag igår. Först var jag iväg hela dagen, och sen var jag och barnen på Brunos 1-årskalas. Det var uppfödaren som hade ordnat så att alla valpar var välkomna. Så himla mysigt! 
Idag är det ju som bekant måndag, och det innebär stora mötesdagen. Vi ses på kontoret klockan 8 och har först ett internt möte - och sen har vi ett efter ett med våra kunder. Måndagarna rusar iväg som en raket tack vare alla dessa möten. Jag gillar det. Vi har ju sagt att vi kan jobba hemifrån eller från nåt café ibland om vi vill det, och nu händer det inte särskilt ofta, men om det händer så är det aldrig på en måndag. Vi försöker hålla måndagarna så tomma som möjligt... förutom alla möten då.
I lördags "firade" vi Halloween. Eller firade och firade... vad gör man egentligen på Halloween? Det är en högtid som jag inte riktigt har tagit till mig, och jag vet liksom inte vad vi ska göra... Visst, vi skulle kunna klä ut oss och laga en massa "läskiga" rätter... men det gjorde vi inte. Vi åt middag tillsammans och sen spelade vi Just Dance på Xbox hela kvällen. Så himla kul! 
Men nu är det måndag och Halloween är över. Väl? För det är rätt oklart vilken dag det är dessutom...
Sömn är the shit alltså
Det här med att sova - tänk att det skulle ta mig 40 år att förstå hur bra grejer det är. Kommer ni ihåg att jag intervjuade min vän Peter i På Insidan? Där berättar man vad man ska göra och inte göra för att sova bättre. Men nu tänkte jag också lista 3 pros med att sova:
  • Träningen blir mer effektiv. Eller rättare sagt, det jag tränar ger effekt vid återhätmningen, och sömn är svinviktigt för återhämtningen.
  • Förbränningen blir mer effektiv. Sover man ordentligt så förbränner man bättre. Ja, det är svårare att gå ner i vikt om man snittar 4-5 timmar per natt.
  • Humöret blir bättre. Jag trodde länge att jag inte påverkades så mycket av att sova lite, men sen upptäckte jag att jag har mycket kortare stubin (hetare temperament) mot barnen när jag är trött.
Och vill ni lyssna på en massa sömntips från Peter, som är KBT-terapeut så lyssna här.
 
 
Uppvärmning inför handstående
Ibland slarvar jag, men när jag verkligen ska träna handstående en stund så brukar jag vara noga med uppvärmningen. Det är tre grejer jag gör innan jag börjar stå på händer:
Först sträcker jag ut baksida lår eftersom jag kan känna mig stel där när jag sparkar upp annars.
Sen kör jag lite för axlar och skulderblad. Egentligen brukar jag stå upp i en maskin och dra åt sidan, men ibland kör jag också liggande med hantel. OBS! Alltid med lätta vikter och bara tills det börjar bränna lite i axeln, sen byter jag sida.
Och sen, till nåt av det viktigaste: Handlederna! Jag belastar de lite lätt i alla möjliga vinklar. 
Sen är det bara att köra! Nöta, nöta, nöta...
Så här såg det ut idag. Det tar tid... men snart så...