Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Fuelbox - och att prata om sånt som räknas
Vi hade julfest i fredags, hela PR with an Edge-gänget, och det var en riktigt lyckad kväll. Vi träffades hemma hos mig och hade caterat supergod mat och drack en massa gott bubbel och vin. Jag hade fixat julklappar till mina kollegor i form av Fuelboxar. Sån himlans bra grej den där Fuelboxen - men dyr. Jag lyckades tyvärr göra misstaget att köpa den innan Josefin & Vanja plötsligt la ut en rabatt på 20 %. Men sånt vet man ju inte.
Hur som helst - vi körde några frågor och kom fram till rätt många bra saker, vissa djupa och andra mer bara roliga. Det roligaste av allt var när vi kom på att Zandras (vår nya tjej) pappa är en av mina ungdomsvänner. Vi är lika gamla och hängde alltså under högstadiet. Är man gammal då?
Vi tog inte särskilt många bilder under kvällen, men jag lyckades i alla fall med en precis när alla utom Anni hade kommit. Vi fick Anni att komma lite senare eftersom vi hade överraskningspresenter till henne nu när hon ska iväg och göra en långresa.
Nu har vi börjat använda Fuelboxen på kontoret också. Idag fick vi frågorna "Vad är det bästa med att åldras?" och "Vad har du lärt dig om dig själv genom dina tidigare förhållanden?" Vi går laget runt så att alla får svara på alla frågor. Sån himla bra paus i arbetsdagen.
Så här ser själva boxen ut.
Och inuti finns det alltså kort i en massa olika kategorier. Tjejerna fick par-boxen i julklapp, och så köpte jag vänskaps-boxen till kontoret. En riktigt bra teambuildinggrej det här. Mycket bättre än att köra ett stort, påkostat event en gång om året - det är säkert bra det med, men jag vet inte vad det gör för vardagsteambuildingen...
En bra box för samtal och för att lära känna varandras riktiga jag. Ni vet det där som finns bakom jobb-jaget. 
 
Here we go again
Den här bloggtystnaden - ja men det beror enbart på att det har varit mycket av... allt. Precis allt faktiskt. Båda barnen är sjuka, och har varit det länge, och Jonas (pappan) jobbar mer än någonsin just nu så jag pusslar ihjäl mig för att få saker att gå ihop. Vanligtvis så har vi turen att Jonas har knäppa arbetstider och därmed kan vara hemma en hel del med sjuka barn på dagarna, men just nu är det alltså inte så. Så jag försöker få tiden, livet och jobbet att gå ihop helt enkelt. Och då fick bloggen lida. Men det är skärpning nu. Jag vill ju blogga. Så med det här inlägget vill jag egentligen bara säga - I am back! Och egentligen har jag aldrig försvunnit, bara tidsbristpausat lite. Men oj vad jag saknar det när jag inte uppdaterar. Är ni här? Är ni kvar? :)
Mio hade ett litet andrum i sin huvudvärk under några dagar, men är dålig idag igen.
I helgen passade vi på att julmysa med bland annat pepparkaksbak. Älskar, älskar, älskar julen och allt som hör den till.
 Till och med mjöliga barn (golv, bord och stolar).
 
 
Vi byter namn!
Yay! Idag när jag skulle gå in på Alla bolag och leta upp vårt organisationsnummer (Ja jag gör alltid det eftersom det är så lättillgängligt där och precis lika enkelt som att skriva upp det nånstans) så hittade jag inte oss. Vet ni varför? Jo för att vårat namnbyte har gått igenom! Jippi! Vårt första-val gick igenom och vi är gladare än nånsin eftersom vi redan har börjat förlika oss med det nya namnet.
Vi hade ju ett par namn i tankarna, och bollade lite med nära och kära, samt frågade i några grupper på Facebook, men efter ett tag så kände vi alla - i magen - vilket som var rätt för oss. Och nu, ett par veckor senare, så är vi liksom det nya namnet, och därför hade det varit väldigt trist om det inte hade gått igenom. Men det gjorde det alltså. Lite snabbare än förväntat...
Så nu behöver vi väldigt akut en logotyp. Vi har våra tankar om exakt hur den ska kännas... lite småkaxig men ändå ödmjuk. Och väldigt trendig. Typ. Säger alla så kanske? Den färg som vi har idag gillar vi, men enligt folk som kan så är vi för färgstarka för den "lite mesiga färgen". Så kanske bara ett inslag av den färgen? Eller nån helt annan? Gärna en knallig färg egentligen. Ja vi vet inte, utan vill ta in nån som kan. Budgeten är inte särskilt hög så jag tror att vi får skippa det där med att ha en symbol och bara fokusera på att göra en logga av namnet. Så. Har jag beskrivit det väl nu? 
Vem vill hjälpa oss att ta fram en ny logga? Du kanske? Eller nån du känner? Kontakta i såna fall anni@prwithanedge.se ASAP.
Så här ser vår hemsida och logga ut idag: