Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Sista arbetsdagen
Idag är det sista arbetsdagen innan lite julledighet. Jag kommer kanske inte vara 100 % ledig (jag är så peppad på att få tid till att göra de lite större grejerna såsom budget etc. nu när jag får mer tid över), men jag kommer i alla fall inte behöva åka in till kontoret eller ha några möten. Så jag ser framför mig mycket häng med barnen och väldigt få tider att passa. Jag känner verkligen att jag vill umgås mycket med barnen, som har fått utstå en massa flängande på mig nu när de har varit sjuka så länge. Jag har liksom flängt fram och tillbaka och inte riktigt räckt till någonstans, och nu sista veckan då vi har svinmycket att göra så har jag varit borta jättemycket. Så ledigheten kommer bli så otroligt härlig. 
Imorgon har jag ett par sista julklappar att köpa, som jag tänker att jag drar iväg och fixar direkt på morgonen - och sen tror jag minsann att vi ska julmysa så det står härliga till här hemma. Pepparkakor, julmusik, julmust och kanske lite spel. Jaaa, det vill jag göra. Älskar lille julafton.
 
Nyårsmål
Nu börjar det nya året närma sig och istället för att blicka tillbaka så gör jag det som jag är bäst på: Ser framåt. Jag tycker att det är svårt att dokumentera det som har varit och står nästan och stampar som en häst inför det nya som ska komma. Så det här med nyårsmål - det är min grej. Jag har varit inne på det lite grann tidigare, men nu är det alltså dags att outa ännu fler nyårsmål. 
Bakgrunden till flera av de jobbmässiga nyårsmålen är att vi nu känner att vi vill bli "på riktigt". Efter att först ha kört PR with an Edge som en sidobusiness i över ett år, och sen bestämt mig - i januari i år - att satsa på det på riktigt, för att sen - nu för några veckor sen - nischa oss rejält och därmed även byta namn så känns det som att det nu är dags att bli ett "riktigt" företag. Det är inte det att vi inte ha varit det, men ni fattar säkert vad jag menar. Så här är några av mina jobbmässiga nyårsmål:
  • Jag vil göra en ordentlig budget och likviditetsplanering med någon som verkligen kan den där grejen. På riktigt alltså, så att jag med stolthet skulle kunna visa upp det för vilken banktjänsteman som helst och dessutom kunna förklara och argumentera för varenda liten ruta. Det här är en grej som jag verkligen måste, måste, måste göra. 
  • Jag vill att vi ska börja jobba mer med videos, så kanske det skulle vara läge med en utbildning eller nåt inom det. Jag tänker videos i all enkelhet som vi kan använda både till våra egna och våra kunders sociala kanaler, alltså inte riktig videoproduktion, det får nån annan göra. Vi gör en del videos redan nu, efter bästa förmåga, och själva innehållet är bra men jag skulle vilja bli bättre på själva filmandet utan att göra en proffsig produktion av det...
  • Jag vill ännu mer att vi utvecklas i story telling. Oklart exakt hur, men jag älskar folk som kan konsten att göra en historia intressant. 
  • På tal om att vi inte längre ska vara en underdog utan nu bli lite mer "på riktigt" så har vi bestämt att vi ska höja oss en nivå. Fram tills nu har vi haft alla våra kundmöten lite där det finns plats just där och då; till exempel i cafeterian eller vid nåt annat ledigt bord i det publika området i huset där vi sitter. Nu har vi bestämt oss för att höja oss en nivå som sagt - på alla plan; vi ska ha snygga presentationer, snyggare offerter, vi ska alltid bjuda på dricka i ett redan förberett konferensrum (oavsett vilken kund det är, vi ska   vara proffsiga även om det är en kund som "bara vill komma förbi på en kaffe")... ja vi ska till och med ha en workshop om det här, det vill säga om hur vi vill vara och vad vi behöver göra för att höja oss en nivå. Jag tror att det här är direkt nödvändigt om vi vill ha fler lite större kunder. Vi gillar mixen av att ha både små och stora kunder och vill därför ha fler av båda.
  • Jag ska gå på fler föreläsningar och seminarier. Ett tag, för flera år sen, gick jag hela tiden men sen tyckte jag att det tog för mycket tid och prioriterade bort det. Nu inser jag hur fantastiskt bra det är både ur ett trendspaningsperspektiv, men också för att nätverka, inspireras och lära mig saker.
  • Jag vill utbilda mer och själv också föreläsa mer. Det här är verkligen något som jag brinner för och som jag också har pausat emellanåt, för att det tar sån otrolig tid. Nu har jag bestämt mig för att göra det all in igen, men på svenska eftersom det inte tar hälften så lång tid att förbereda.
Jag tror att det här är allt. Det räcker väl i och för sig. Jag ser väldigt mycket fram emot 2017 och hoppas och tror att det blir vårt bästa år nånsing. Nu är vi ett riktigt härligt team på hela sju personer, vilket känns helt fantastiskt.
Om ni har lust att lyssna på mer snack om nyårsmål, så kan ni höra om både mina och Lindas i våra två senaste poddavsnitt. Här. Eller om du hellre vill söka efter "Vad fan håller jag på med?" i din podcastapp.
Hur ser det ut för er andra - har ni nyårsmål?
4:e advent och julmys
Jag älskar julen och njuter varenda dag av pepparkaksmys, tända ljus och mysiga kväller som vi ofta har här hemma . Den här tiden är så otroligt mysig, och jag har till och med börjat uppskatta tiden efter jul också eftersom det för mig innebär total avkoppling och nedvarvning. Jag får liksom inga mail, ingen ringer, inga möten inbokade - och det finns plötsligt tid att komma ikapp. Det är under de perioder när jag stänger ner datorn som jag blir kreativ och kommer på alla idéer som eventuellt kan driva företaget eller mig själv framåt. Och sen så är det också en sån grym känsla att inte ställa klockan och inte ha några planer, utan bara glida omkring och göra det som faller en in för dagen. Nu är inte jag typen som bara ligger och slappar hela dagarna men jag äääälskar ändå att varje dag är som ett oskrivet blad. Jag går och tränar när jag känner för det, spelar spel med barnen när jag känner för det, fikar med en kompis när jag känner för det... Och så vidare... Ja men jag älskar helt enkelt julen. Förr tyckte jag att det härliga tog slut vid julafton, men nu är det nästan tvärtom. Tänk om vi hade haft snö också... 
Den sista månaden har varit så otroligt hektisk med tanke på heltidssjuka barn plus mitt jobb så jag har verkligen fått fundera över hur jag ska spendera varenda minut. Därför är jag otroligt glad över att jag idag köpte de första julklapparna... men att jag också nästan har köpt allt. Wow va! Jag är såå imponerad av mig själv. Har bara ett par småsaker kvar - sen får det gärna bli julafton. Jag tror att det blir så att när jag har så ont om tid så planerar jag så noga och blir så effektiv att jag nästan får mer tid över... Nästan.
4:e advent redan... kan knappt fatta det...