Alexandra - Sociala medier & Entreprenörskap

Gör en större planering för att hålla motivationen uppe
Jag har ju pratat en del om det här med att misslyckas med träningen ibland, och hur man ibland också måste stanna upp på grund av missöden som ont i knäet och liknande. Och då är det så himla viktigt att man har ett större och mer långsiktigt mål än "Jag måste träna stenhårt fyra gånger i veckan." För om man samtidigt ska klara av... livet... så är det dömt att misslyckas. Det kommer att uppstå sjukdomar, det kommer att komma tillfällen då jobb och familj måste prioriteras och det kommer att komma tillfällen då annat sätter käppar i hjulen. Och det är trist. Så klart. Men ännu värre om man där och då dessutom känner sig misslyckad för att man inte klarar av att göra det man hade tänkt sig: "träna stenhårt fyra gånger i veckan". Av den anledningen så vill jag starkt rekommendera att sätta upp årsmål och eventuellt bryta ner till kvartalsmål. Några av mina årsmål är att jag ska bli starkare inifrån och ut, göra mitt bästa för att kunna göra chins på ett säkert och korrekt sätt, bli starkare i benen och magen.. ja men ni fattar. Mer långsiktiga mål. Och där jag har tagit i beaktning allt det där som kommer att hända på vägen. Det har hjälpt sååå mycket nu när jag har haft två dåliga benveckor. Jag har liksom tänkt att dåliga veckor ingår i den stora planen och att jag inte har bråttom. Det tar liksom inte slut när året är slut. Förstår ni hur jag menar? Sätt upp mer långsiktiga mål helt enkelt och planera in mycket utrymme för VAB, sjukdomar, möten och annat. Igår körde jag mitt första tunga benpass på ett par veckor och HERREGUD vilken träningsvärk jag har i varenda liten muskel i benen och rumpan. Alex benpass  
Så här ser en bra blogg ut
Idag träffade jag en jättehärlig bloggkollega, nämligen Clara från Bossbloggen, och givetvis pratade vi en del om just bloggar och bloggande, och nu tänkte jag dela med mig av några saker som jag tycker att en bra blogg ska innehålla. Jag känner själv att det är svårt att uppfylla alla punkter men försöker i alla fall att anamma vissa:
  • Bloggen får gärna vara nischad inom ett eller ett par områden.
  • Gärna en viss personlig touch (jag läser sällan bloggar som ser ut som glossiga modemagasin) så att man "lär känna" personen som bloggar.
  • Bra bilder - de behöver inte vara perfekta i ljus och komposition. Bilder kan också vara bra tack vare en skön stämning med människor.
  • Inte för långa inlägg, men gärna nåt slags innehåll istället för "Idag har jag gjort det här, och sen det här och sen det här." Hellre ett ämne med ett start och en conclusion typ.
  • Gärna fler bilder så att inläggen lättas upp. (Lättare sagt än gjort)
  • Listor är kul och lättläst.
  • Att bloggaren är sig själv och inte försöker vara som någon annan.
Vad tycker ni? Det hade varit så kul att höra hur ni andra tänker. Vad gör en blogg bra? Jag valde lunchställe. Holy Greens. Så klart.mat från holy greens  
"Om jag bara kunde ta din huvudvärk för en dag..."
... brukar jag säga till Mio. Och idag har jag gjort det. Med besked. Har haft en dundrande huvudvärk, och Mio mår bra och ska till och med hoppa in i sitt gamla fotbollslag och provträna. Han vill så gärna, och det är klart att han ska få göra det. Och huvudvärken som jag tog över bjussar jag på. Liten pigg kille rotandes i vattenflaskskåpet.